ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ‘ΑΘΗΝΑ’;

Ένα από αυτά τα κρύα πρωινά που ξυπνάς με διάθεση και το μόνο που αποζητάς είναι να πιεις ένα ζεστό καφέ και να ακούσεις μουσική, ανοίγοντας το ραδιόφωνο, οι πρώτες φράσεις που αντήχησαν στα αυτιά μου ήταν: «35.000 φοιτητές  και καθηγητές μεταφέρονται σε πανελλαδικό επίπεδο, καταργείται η δημόσια και δωρεάν παιδεία και προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις» και άλλα τέτοια “χαρούμενα”.. Είναι γεγονός ότι από την μέρα που βγήκε στο “φως” της δημοσιότητας το σχέδιο Αθηνά το περιεχόμενο του αναστάτωσε, ξεσήκωσε και προκάλεσε τις κινητοποιήσεις όλων των μελών του εκπαιδευτικού κλάδου τόσο των φοιτητών όσο και των καθηγητών. Οι τροποποιήσεις και οι αλλαγές που θέλουν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα σκάνε σαν βόμβες καθημερινά όχι μόνο όσον αφορά τον κλάδος της παιδείας αλλά επεκτείνονται σε όλα τα επίπεδα. Το «σοφό» σχέδιο “Αθηνά”, κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να μετονομαστεί σε σχέδιο “Πλούτωνας”, όνομα με διπλή σημασία, πρώτον γιατί αυτό το σχέδιο μόνο στα τάρταρα μπορεί να οδηγήσει την εκπαίδευση, να την υποβαθμίσει και διόλου να συμβάλλει στην αναβάθμιση της καθώς επίσης η προχειροδουλειά(είναι;), τα αβάσιμα κριτήρια και οι αυθαίρετες επιλογές που προβάλλονται μέσα από αυτό, όχι απλώς δε θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή αλλά αντίθετα να θαφτούν όσο πιο βαθιά γίνεται και άλλο όμοιό του να μην υπάρξει.. Tα τμήματα λοιπόν που θα μεταφερθούν σε Φλώρινα και Σέρρες (εκτός από ΣΕΥΠ και αυτοματισμό) είναι ηλεκτρονική-πληροφορική-οχημάτων-και η σδο που αποτελείται από κάποια τμήματα όπως λογιστική, μάρκετινγκ, τουριστικά, εμπορίας και διαφήμισης, βιβλιοθηκονομίας, πληροφορικής, τουριστικών επιχειρήσεων, αγροτικής ανάπτυξης, διοίκησης αγροτικών επιχειρήσεων, ζωικής και φυτικής παραγωγής(Σέρρες). Το ερώτημα όμως είναι άλλο!!

 

Το σχέδιο «Αθηνά» ήταν ένα ακόμα λάθος ή ένα ακόμα καλοστημένο σχέδιο με στόχο τον υποβιβασμό της παιδείας; Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας πάντως τo σχέδιο ‘ΑΘΗΝΑ’ φιλοδοξεί στην «αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης» και τη «θεραπεία της υφιστάμενης κατάστασης» με «συγχωνεύσεις συγγενών  Τμημάτων» οικονομιών κλίμακας», για την «αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων κτιριακών & υλικοτεχνικών υποδομών» και για την «ανάπτυξη θεματικών Θυλάκων Αριστείας & εφαρμογή οικονομιών κλίμακας».

 

Στο ερώτημα αυτό η απάντηση του κ.Μίκη Θεοδωράκη που δημοσιεύτηκε  στις 18.2.2013 ήταν η εξής: «Το σχέδιο «Αθηνά» δεν ήταν ένα ακόμα λάθος αλλά ένα ακόμα καλά μεθοδευμένο βήμα με στόχο την υποβίβαση της παιδείας στα πλαίσια της πολιτικής του «Σοκ και Δέος», που στοχεύει στον εξοντωτικό υποβιβασμό της ελληνικής κοινωνίας με όλα τα μέσα και σε όλη την έκταση: Συνολικής, ατομικής, εργασιακής, βιολογικής, μορφωτικής. Μας θέλουν ένα λαό γονατισμένο, υπάκουο, αμόρφωτο και υποταγμένο, χωρίς αντιστάσεις, εθνική συνείδηση και πατριωτισμό, με δύο βασικούς στόχους: Ο πρώτος είναι να σφετεριστούν τον εθνικό μας πλούτο και ο δεύτερος να μας μεταβάλουν σε φτηνούς και υπάκουους υπηρέτες. Μας πάνε δηλαδή αιώνες πίσω, στην αρχή της αποικιοκρατίας. Άλλωστε από τα 1950 έως σήμερα η χώρα μας ζούσε σε συνθήκες ουσιαστικού αμερικανικού προτεκτοράτου με τη συνεργασία των ντόπιων παραγόντων, δυνάμεων και μηχανισμών εξουσίας.»

  ..τα συμπεράσματα δικά σας…

Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς  αυτό το σχέδιο “Πλούτωνας”…

Πρωτα από όλα 12.000 φοιτητες μεταφέρονται από την Θεσσαλονική σε Σέρρες και Φλώρινα.

 

Και έρχομαι και ρωτώ εγώ ο απλός πολίτης: Αναρωτήθηκε κανείς  πόσες οικογένειες θα αντέξουν το οικονομικό κόστος; Αδιάφορο…αυτοί να είναι καλά…και ποιοι είναι οι «αυτοί» ..και τι κέρδος έχουν οι «αυτοί » από τις μετακινήσεις των ΤΕΙ .. Ε λοιπόν όχι, οφείλουμε να αντιδράσουμε  σε μια ακόμη καταστροφική ενέργεια της κυβέρνησης. Να αντιδράσουμε στις  αποφάσεις που στηρίζονται σε μικροπολιτικές/κομματικές  σκοπιμότητες.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΕΡΡΕΣ

Το ερώτημα είναι το εξής! Για ακόμη μια φορά το μοτίβο της διαφθοράς του ατομικισμού έναντι του συνόλου,του συμφέροντος έναντι του αισθήματος του δικαίου κυριαρχεί στον πίνακα της Ελλάδος ή τα κριτήρια για τα οποία μεταφέρονται τα τμήματα στις Σέρρες είναι επιλεγμένα με θεμιτά μέσα και ανεπηρέαστα από υπηρεσιακούς παράγοντες που τα καθορίζουν;

Ακολουθεί ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Δημήτρης Πασχαλούδης πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών ο οποίος ήταν συστημένος από «ψηλά».

http://www.zougla.gr/greece/article/ti-seron-me-tis-evlogies-tou-karamanli

Όπως είπε και ο ίδιος στο κανάλι Δίκτυο Σερρών, ζήτησε από τον  Κώστα Καραμανλή, τον πρώην πρωθυπουργό, να του κλείσει ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες και να τον βοηθήσει πολύ, διότι, «όταν πηγαίνεις κάπου συστημένος σε ακούν πολύ περισσότερο».

 

Και έπειτα από αυτές τις δηλώσεις νέα ερωτήματα γεννιούνται..

  •  Δεν θα έπρεπε να παρέμβει κάποιος  Εισαγγελέας;.. Δεν υπάρχει κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο για την μετακίνηση Τμημάτων του ΑΤΕΙΘ αυτή είναι η αλήθεια.. που είναι η Ελλάδα της Αξιοκρατίας!? Μάλλον εγώ σε άλλη Ελλάδα ζω.. Τα καλύτερα αξιολογημένα Τμήματα κλείνουν! Αυτές τις «μελέτες» πληρώνει με 136.000 Ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος λοιπόν; Και ο Υπουργός Παιδείας; Αγνοεί επιδεικτικά τις εξωτερικές αξιολογήσεις της ΑΔΙΠ που πάλι πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος.. Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν θα έπρεπε να παρέμβει άμεσα και να αποσύρει το περίφημο «Σχέδιο Αθηνά», να απολύσει τον Υπουργό Παιδείας και όχι απλώς να κάνει δεκτή την παραίτηση του;
  • Και ποιος ο ρόλος της βουλής;Η Βουλή των Ελλήνων  δεν θα έπρεπε να άρει άμεσα την Βουλευτική ασυλία του Υπουργού Παιδείας για να δικασθεί για τις ευθύνες του;.. όλα αυτά που προαναφέρθηκαν είναι αυτά που  ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να εφαρμοστούν και όχι το σχέδιο «Πλούτωνας».
  •  Ακολουθεί ένα ακόμη βίντεο στο οποίο ο κ. Πασχαλούδης “ζωγραφίζει” με τα λεγόμενα του με κυρίαρχη πινελιά την εξής φράση “γιατί είναι ζεστό χρήμα” και “βρείτε μου άλλη ΕΠΕΝΔΥΣΗ, η οποία θα ρίχνει στον τόκο 12 εκατομμύρια δραχμές το χρόνο σε ευρώ” ΑΡΑ “φοιτητής= ζεστό χρήμα”, “φοιτητής=επένδυση” μπράβο..μπράβο εκπληκτικός ο λόγος σας..και αυτά έχουν ειπωθεί πριν τρία χρόνια (22-2-1010), όχι τώρα..

 

ΘΕΜΑ: Το  Τμήμα Ηλεκτρονικής στη Θεσσαλονίκη

Συνοπτικά παρακάτω δίνονται οι “προτάσεις-στόχοι” του σχεδίου Πλούτωνα και ακριβώς από κάτω γίνεται εμφανές κατά πόσο θα επιτευχθούν αυτά με την μεταφορά του τμήματος ηλεκτρονικής στις Σέρρες.

 

1.Σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Συγχωνεύσεις συγγενών (ως προς το γνωστικό αντικείμενο)τμημάτων, οικονομίες κλίμακας.

Το Τμήμα Ηλεκτρονικής αλλάζει έδρα, δίχως να συγχωνεύεται με κάποιο άλλο τμήμα, καθώς στις Σέρρες όχι μόνο δε λειτουργεί Τμήμα Ηλεκτρονική, αλλά ούτε και κάποιο άλλο συναφές με αυτό.

Μεταφορά στις Σέρρες: Αλλαγή έδρας δίχως συγχώνευση και δίχως οικονομίες κλίμακας.

2.Σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών.

Μεταφορά στις ΣέρρεςΑναίτια απαξίωση υφιστάμενης κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής υψηλού κόστους.

3.Σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Δημιουργία Θυλάκων Αριστείας και κρίσιμης ακαδημαϊκής μάζας

Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ κατακερματίζει τα έξι τμήματα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών ΣΤΕΦ του ΑΤΕΙΘ στη Θεσσαλονίκη,τις Σέρρες και το Κιλκίς.

Το Τμήμα Ηλεκτρονικής απομακρύνεται από το συγγενές Τμήμα Αυτοματισμού και από τα Τμήματα Φυσικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ με τα οποία διατηρεί ερευνητικές συνεργασίες.

Μεταφορά στις Σέρρες: Διασπώνται ο υπάρχων Θύλακας Αριστείας και η υπάρχουσα κρίσιμη ακαδημαϊκή μάζα.

4.Σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Σύνδεση με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα.

Το 75% των φοιτητών του Τμήματος πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στη Θεσσαλονίκη που είναι η πόλη μόνιμης διαμονής τους, ενώ είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και η επαγγελματική απορρόφηση των αποφοίτων στην ίδια περιοχή.

Η υφιστάμενη πολυετής σύνδεση του Τμήματος Ηλεκτρονικής με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης θα χαθεί.

Μεταφορά στις Σέρρες: Αποσύνδεση από την παραγωγή‐Μείωση επαγγελματικής αποκατάστασης αποφοίτων.

Το επιχείρημα αυτό ενισχύει ο πίνακας που ακολουθεί όπου δίνονται αναλυτικά οι πιθανοί εργοδότες, οι φορείς που είναι ανοιχτοί σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικής του ΑΤΕΙΘ Θεσσαλονίκης για το έτος 2012-2013.

 
       
ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
ΦΟΡΕΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΕΑ Παρατηρήσεις  
COSMOTE-ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.      
Dormed Hellas A.E.      
GE Medical Systems Hellas A.E.E.      
Infotrip A.E.      
Intracom Telecom A.E.      
MLS Πληροφορική Α.Ε.      
Space Hellas A.E.      
STEEL GR ΕΠΕ      
Α. Κουντουργιάννης-Κ. Παπαγεωργίου Ο.Ε.      
ΑΒΒ Α.Ε.      
Αθανασιάδης Γεώργιος      
Ανέστης Αραμπατζής ΑΕΒΕ      
ΑΠΘ Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής      
ΑΠΘ Τμήμα Ψυχολογίας      
ΑΤΕΙΘ Τμήμα Ηλεκτρονικής                                         Σε συνεννόηση με τον κάθε υπεύθυνο του εργαστηρίου  
ΑΤΕΙΘ Τμήμα Βιβλίοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης                                        Πιτιλάκη Έλσα, Επ. Καθ.    
Γ.Ν.Θ. “Παπανικολάου” Εξοχή Θεσσαλονίκης    
Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο      
Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου      
Γεωργάκης Α. Γρηγόριος      
Γουναρόπουλος Ιωάννης-Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών Μ.Ε.Π.Ε.      
Δ.Ε.Π.Α.Θ-Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση Ανάπτυξης Θέρμης      
Δήμος Θεσσαλονίκης      
ΕΛΒΙΤYΛ ΑΒΕΕ-Βιομηχανία Τηλεπικοινωνιακού Υλικού      
Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.      
ΕΞΠΟΣΥΣΤΕΜ-Ολοκληρωμένα Συστήματα Εκθεσιακών-Συνεδριακών Χώρων Α.Ε.      
ΕΡΤ Α.Ε.-ΕΡΤ3 ΕΡΤ3    
ΕΥΑΘ Α.Ε.      
Θωμάς Ματόπουλος ΑΕΤΕ (NRG Orion)      
Κ. Λαζαρίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.      
Λεοντίδης Π. και ΣΙΑ ΕΕ      
ΜΑΡΑΚ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ      
Ν. Παπαποστόλου Ε.Π.Ε.      
Νίκου Νικόλαος & ΣΙΑ Ε.Ε.-Ditected Greece Μακεδονίας 155    
Νοσηλευτική Α.Ε.-Κλινική Άγιος Λουκάς      
Ορνανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΟΛΘ Α.Ε.)      
ΟΤΕ Α.Ε.      
ΟΤΕ Α.Ε.      
Σ. Γκουντρόμιχος & ΣΙΑ Ε.Ε.-IONPLUS      
Σαμαράς και Συνεργάτες-Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.      
Τευθρώνη Α.Ε.      
Τζεβελέκου Σ.-Αγαθοκλέους Σ. Ο.Ε.      
Χριστοφιλόπουλος Α.Ε.      
ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
ΦΟΡΕΑΣ      
COSMOTE-ΚΙΝΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.      
ECOSUN E.Π.Ε.      
G-Systems, Συστήματα Νέας Τεχνολογίας, Μετρήσεων, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Ανώνυμη Εμπορική και Τεχνική Εταιρία      
KLEEMANN ΕΛΛΑΣ ΑΔΕ      
Logon A.E.      
Olympia Electronics-Ν. Λακάσας-Π. Αρβανιτίδης Α.Ε.      
Γενικό Νοσοκομείο Δράμας      
ΔΕΣΦΑ (Διαχείριση Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) A.E.      
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης      
ΕΑΒ AE      
Κ. Νίσσου & ΣΙΑ Ο.Ε.      
Κ.Τραϊανός-Η. Στάγκας Ο.Ε.      
Καβάλα Oil Α.Ε.      
Νικολάου Κοσμάς      
ΣΕΚΑΠ Α.Ε.      
Σούκος Ρόμποτς ΑΕΒΕ      

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία  λοιπόν, η  πρόταση μετεγκατάστασης του Τμήματος Ηλεκτρονικής στις Σέρρες βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με  τους βασικούς στρατηγικούς στόχους του σχεδίου ΑΘΗΝΑ και τα ακαδημαϊκά, οικονομικά και αναπτυξιακά κριτήρια που αυτό θέτει.

 

Το τμήμα Ηλεκτρονικής τέθηκε ως ένα παράδειγμα ώστε να γίνουν εμφανή τα κενά και η αναντιστοιχία των επιχειρημάτων και των στόχων που θέτει το σχέδιο Πλούτωνας σε σχέση με την απτή πραγματικότητα. Αν ψάξουμε καλύτερα και εξετάσουμε ξεχωριστά ατομικά και τα υπόλοιπα τμήματα που έχουν πέσει ” θύματα” αυτού του σχεδίου , πολύ φοβάμαι ότι θα εντοπιστούν παρόμοιες αναντιστοιχίες.

 

Μετά από την ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών είτε με πορείες είτε με κινητοποιήσεις μέσω internet, μέσω facebook, blogs και sites ,άρθρα και petitions (δειγματικά http://www.ipetitions.com/petition/it-teithe/), που όλα τα τμήματα δημιούργησαν αμέσως  για να φανεί η γνώμη του συνόλου(θετική η αρνητική), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ  απέναντι στο σχέδιο “Πλούτωνας” στις 17-2-2013  πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Παύλου Καρακολτσίδη με τον υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Από την συνάντηση αυτή το συμπέρασμα που προέκυψε συνοπτικά ήταν το εξής: “Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα παραμείνει σχεδόν άθικτο». Αλήθεια;..ή  απλώς θέλουν να κατευνάσουν τα πνεύματα προσωρινά; Kαι γιατί ΣΧΕΔΟΝ άθικτο; H απάντηση των φοιτητών απέναντι σε αυτό, ήταν ότι δε θα σταματήσουν έως ότου δοθεί μια σαφή απάντηση χωρίς “σχεδόν “, “μπορεί” και” ίσως”.

 

Μια εβδομάδα πριν, τη Δευτέρα 11/2/2013 στις 13:00, φοιτητές μαζί με όλους τους συλλόγους του ΑΤΕΙθ, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους(στην πλευρά της παραλίας). Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Αίτημα τους, να τεθεί σαν θέμα προ ημερησίας διατάξεως η επιχειρούμενη διάλυση του ΑΤΕΙΘ με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

Image

Εικόνα από την διαμαρτυρία του ΑΤΕΙΘ στα διόδια των Μαλγάρων για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

 

Πάνω από 700 άτομα, φοιτητές αλλά και προσωπικό του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου 2013 βρίσκονταν στα διόδια των Μαλγάρων και μοίραζαν έντυπο υλικό στα διερχόμενα αυτοκίνητα με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για να στηρίξουν και αυτοί  τον αγώνα τους! Σπουδαστές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, διοικητικοί υπάλληλοι και καθηγητές, σήκωσαν στην συνέχεια  τις μπάρες του σταθμού ως μια κίνηση διαμαρτυρίας για το σχέδιο “Αθηνά”.

Image

 

Την ίδια μέρα  οι δηλώσεις του  Γιάννη Μπαλίτη, μέλους της ΕΒΕΣ, σχετικά με το σχέδιο “Αθηνά”, τους φοιτητές και την τοπική κοινωνία των Σερρών, εξέφρασε μια διαφορετική άποψη για αυτό!

00:55 – “αν το ΤΕΙ Σερρών δεν υπάρχει έχει τελειώσει ο νομός μας, έχουμε σβήσει”

1:28 – “ο μοναδικός *αιμοδότης* των Σερρών είναι οι φοιτητές”

 

Άρα το σχέδιο Αθηνά είναι ένα σχέδιο που καταστρώθηκε μεθοδευμένα και με στόχο να υπηρετήσει ορισμένα τοπικιστικά συμφέροντα, να υλοποιήσει συγκεκριμένες σκοπιμότητες με φόντο σε όλα αυτά την αναβάθμιση του νομού Σερρών! Ας μην ξεχνάμε τον πρόεδρο των ΤΕΙ Σερρών κ.Δημήτρη Πασχαλούδη ο οποίος απευθύνθηκε “ψηλά ” όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε(στον πρώην πρωθυπουργό κ.Καραμανλή), ο οποίος τον βοήθησε πολύ ώστε  να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ΤΕΙ και κατά συνέπεια και του νομού του.

 

Επίσης  στις 13 Φεβρουαρίου  είχε διατυπωθεί αίτημα να  τεθεί το Σχέδιο Αθηνά προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση όμως, αναβολή παίρνει  η συζήτηση επί του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 28-2-2013, στις 5 το απόγευμα.

 

Μου έκανε τρομερή εντύπωση πάντως η άμεση κινητοποίηση τόσο των φοιτητών όσο και των καθηγητών, η αποφασιστικότητα που έδειξαν από την αρχή απέναντι στο “σοφό” αυτό σχέδιο και το πως ενώθηκαν ευθύς σαν μια γροθιά απέναντι στο πρόβλημα..αυτό με κάνει να ελπίζω ότι υπάρχει ακόμη ανθρωπιά σε αυτόν τον κόσμο..και τι πάει να πει ανθρωπιά; Μια λέξη που άλλοτε έκρυβε τόσες έννοιες μέσα της… αλληλοκατανόνηση, αλληλουποστήριξη, συμπαράσταση προς τους άλλους. Αν αναλογιστούμε πως λειτουργεί ο άνθρωπος σήμερα, ο οποίος λόγω των δυσχερών συνθηκών που  επικρατούν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, του ξυπνούν το άγριο αίσθημα  της επιβίωσης, είναι δύο τα πιθανά σενάρια…είτε θα ενωθούμε απέναντι στο πρόβλημα είτε να “φάμε” ο ένας τον άλλον μέχρι να μηδενιστούμε από τον χάρτη σαν λαός, σαν κουλτούρα, σαν χώρα..Πιστεύω ακράδαντα στο πρώτο σενάριο λοιπόν…εξάλλου όπως είχε πει και ο Βίκτωρ Ουγκώ “Η αντιξοότητα δημιουργεί ανθρώπους και η ευημερία δημιουργεί τέρατα”. . .

 

Επίσης  «Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται. Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται». Γι’ αυτήν την Ελλάδα πρέπει να παλέψουμε λοιπόν.. γι’ αυτήν την Ελλάδα από την οποία  ξεκίνησε ολόκληρος ο πολιτισμός της Ευρώπης, γι’ αυτήν την Ελλάδα πρέπει να σκεφτούμε, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας επιτέλους, να μην αφήσουμε τους λίγους να μας χειραγωγούν, να μας μετατρέψουν αργά, συστηματικά νωχελικά σε άβουλα, υποταγμένα, αμόρφωτα όντα .. αυτός είναι ο απώτερος σκοπός τους..ναι για αυτά τα ανθρωπάκια μιλάω..γιατί για ανθρωπάκια πρόκειται.. που εμείς τους δώσαμε αξία που εμείς τους κάναμε ΚΥΡΙΟΥΣ..γιατί οφείλουμε να παραδεχτούμε πως “Η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα, ο εγκληματίας το διαπράττει”. Εμείς οι ίδιοι λοιπόν πρέπει να αφαιρέσουμε από αυτούς την εξουσία που τους έχουμε χαρίσει γιατί πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε…Έχουμε ακόμη την δύναμη!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s