ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ -PART 1-

Υπάρχουν πολλών ειδών σχέσεις : ερωτικές, φιλικές, αδελφικές ,γονεϊκές, κ.α. Το πώς αντιλαμβανόμαστε αυτές τις σχέσεις, το πώς συμπεριφερόμαστε και ο τρόπος που κινούμαστε  μέσα σε αυτές, νομίζω πως αντικατοπτρίζει και  τον πραγματικό μας εαυτό, την προσωπικότητα μας.

Θα έλεγα πως υπάρχουν δυο ειδών σχέσεις εξ αποστάσεως. Σήμερα θα ασχοληθούμε με την πρώτη κατηγορία.

 

Σχέση από απόσταση

Image

Πρώτα θα σας μιλήσω για μια σχέση που ξεκίνησε όπως όλες οι άλλες..μια σχέση που δεν γνώρισε αποστάσεις..που δεν την χώρισαν τα χιλιόμετρα..έχω πολλούς  φίλους που είχαν σχέσεις για αρκετό χρονικό διάστημα  και όταν πέρασαν στο πανεπιστήμιο, αποφάσισαν να φύγουν στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και αναγκαστικά γνώρισαν την πολυσυζητημένη απόσταση(σαφώς υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να ανάγκασαν κάποιον να μετακινηθεί από τον τόπο του, απλώς ανέφερα τα παραπάνω παραδείγματα έχοντας συγκεκριμένες περιπτώσεις στο μυαλό μου).

 

Τέλος πάντων που είχαμε μείνει..ααα ναι εκεί που φεύγει ο καλός σου ή η καλή σου μακριά..και εκεί τι κάνεις; Χωρίζεις; Κάθε ιστορία αγάπης που ξέρω είχε διαφορετική εξέλιξη και διαφορετική κατάληξη..θα σας εκμυστηρευτώ όμως κάτι..σε καμία από αυτές τις ιστορίες δεν ήταν υπεύθυνη η απόσταση..γιατί τι είναι η απόσταση; Είναι ένα τεστ θα έλεγα, μια δοκιμασία που καλείσαι να περάσεις. Μια δοκιμασία, στην οποία αν πετύχεις, έχεις αποδείξει το πόσο δυνατή είναι η αγάπη σου. Το πόσο δυνατός χαρακτήρας είσαι που παρόλο που σου λείπουν όλα αυτά τα καθημερινά πράγματα, σου λείπει η αγκαλιά του συντρόφου σου τη νύχτα, το γλυκό χαμόγελο του το πρωί όταν ανοίγεις τα μάτια σου, οι ταινίες που συνηθίζατε να βλέπετε εκείνα τα βράδια του Σαββάτου που βαριόσασταν να βγείτε και που παντού έξω γινόταν χαμός, οι βόλτες σας  στο πάρκο, τα πειράγματα σας οι τσακωμοί σας..όλα αυτά τα οποία η απόσταση σου στερεί.

 

Αχ αυτή η διαβολεμένη απόσταση! Κι όμως δεν φταίει η απόσταση. Όσοι λένε ότι αιτία χωρισμού τους ήταν αυτή η απαγορευμένη λέξη ψεύδεται..ίσως να μην το κάνει συνειδητά..ίσως να λέει ψέματα και στον ίδιο του τον εαυτό αλλά είναι γεγονός, η «ξέρετε ποια» δεν είναι η αιτία..εμείς είμαστε ο λόγος που χωρίζουμε..δική μας είναι η επιλογή..εμείς θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και στην τελική να αποφασίσουμε και αν αξίζει, να προσπαθήσουμε..αν αντέχουμε στην πρόκληση της «ξέρετε ποιας».. αν ναι, τότε αυτό που νιώθουμε είναι πολύ δυνατό και η αγάπη μας αξίζει αυτήν την προσπάθεια..αν όχι; τότε τι; Είτε δεν είμαστε αρκετά γενναίοι, προτιμούμε να συμβιβαστούμε με το εύκολο το «κοντινό», είτε τα συναισθήματα μας πλέον δεν είναι τόσο δυνατά όσο νομίζαμε. Δεν σημαίνει ότι είμαστε αδύναμοι, ότι η αγάπη μας ποτέ δεν άξιζε ή ότι όλα αυτά που νιώθαμε δεν ήταν αληθινά  απλώς έχουν φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου..κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό και κανείς δεν θα έπρεπε να κατηγορεί τον εαυτό του γι’αυτό. Ίσως και τα δύο..

Image

Advertisements

2 thoughts on “ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ -PART 1-”

  1. σε ευχαριστώ πολύ..ελπίζω αν είχες παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν ή ακόμη και αν περνάς τώρα παρόμοια κατάσταση να σε βοήθησα να δεις με μία νότα αισιοδοξίας τις δυσκολίες που προκύπτουν από αυτό τον τύπο σχέσης και ότι αν είναι πραγματικά και δυνατά τα συναισθήματα όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται..θέληση να υπάρχει..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s