HAVE YOU MET THE WRATH OF WAR?

Image

Ο λόγος για ένα καταπληκτικό, κατά τη γνώμη μου, παιχνίδι. Πρόκειται για το Darksiders: Wrath of War, το οποίο αποτελεί έναν αρκετά καλοδουλεμένο τίτλο που κυκλοφόρησε το 2010. Το παιχνίδι εμπνέεται από την Αποκάλυψη, με τον παίκτη να παίρνει το ρόλο του Πολέμου, ενός από τους τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης.

 

Εκδότης: THQ

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2010

Είδος: Action-adventure hack and slash

Κονσόλες: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Απαιτήσεις Συστήματος: INTEL CPU Pentium 4 3.0GHz,  Nvidia GPU Quadro FX 1400,  RAM 1GB,  Direct X DX9,  HDD Space 12GB

 

Η υπόθεση: Για να υπάρξει Ισορροπία στον αιώνιο πόλεμο μεταξύ των βασιλείων του Παραδείσου και της Κολάσεως, ένα συμβούλιο που αποκαλείται Charred Council συστήνει μια αδελφότητα, τους τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, προκειμένου να επιβάλλουν το νόμο, όπου χρειάζεται, τόσο στις δυνάμεις της Κόλασης όσο και στις στρατιές του Παραδείσου. Ανάμεσα στις διαμάχες, οι πρώτοι άνθρωποι καταφθάνουν, συγκροτώντας το βασίλειο των Ανθρώπων. Το Charred Council προβλέπει ότι αν και αδύναμοι, οι άνθρωποι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον πόλεμο. Έτσι, προχωρά σε μια συνθήκη ανακωχής ανάμεσα στα δυο αντίπαλα στρατόπεδα και δημιουργεί τις Seven Seals, υπό τον όρο πως όταν το ανθρώπινο γένος σπάσει και τις επτά τότε οι Horsemen θα καταφτάσουν στη Γη για να φέρουν την Αποκάλυψη και το πεπρωμένο των τριών Βασιλείων θα αποφασιστεί.

 

Φτάνοντας στο τώρα, οι στρατιές των αγγέλων και των δαιμόνων εμφανίζονται στη Γη και η μάχη ξεκινά. Μέσα στο χάος, παρουσιάζεται και ο Πόλεμος (War) για να επιφέρει την τάξη. Συνειδητοποιεί, όμως, πως οι άλλοι τρεις Καβαλάρηδες δεν είναι στη Γη και πως η Έβδομη Σφραγίδα δεν έχει σπάσει. Έτσι, ο War μεταφέρεται άμεσα ενώπιον του Συμβουλίου, όπου και καταδικάζεται σε θάνατο για την απερίσκεπτη ενέργειά του να εμφανιστεί στη Γη προτού σπάσουν οι Seven Seals, προκαλώντας, με αυτό τον τρόπο, την πρόωρη καταστροφή του γένους των Ανθρώπων. Στην προσπάθεια του να αποδείξει την αθωότητα του, ο War ζητά να σταλεί πίσω στη Γη με σκοπό να αποκαλύψει τη συνωμοσία εις βάρος του και να ‘’καθαρίσει’’ το όνομά του. Τελικά, το Συμβούλιο συμφωνεί αλλά φροντίζει να αφαιρέσει τις δυνάμεις του (τις οποίες ανακτά ο παίκτης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού) και τοποθετεί ένα φύλακα, τον Watcher, για να σκοτώσει τον War σε περίπτωση που αυτός αποκλίνει από την αποστολή του.

Έτσι, ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του War, ο οποίος επιστρέφει πίσω στη Γη και ξεκινά το μακρύ του ταξίδι για την απόδειξη της αθωότητάς του αλλά και για τη τιμωρία των ενόχων…

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και έξυπνο εκ μέρους των δημιουργών του παιχνιδιού, αποτελεί το στοιχείο της ανάκτησης των δυνάμεων και των ικανοτήτων του War. Εξηγεί με αυτό τον τρόπο όχι μόνο το γεγονός της έλλειψης δυνάμεων στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά θέτει και τα πλαίσια για το υπόβαθρο του χαρακτήρα του πρωταγωνιστή, ο οποίος παρουσιάζεται τόσο ισχυρός ώστε πρέπει να περιοριστεί.

Με στοιχεία από το video game με τίτλο God of War, το παιχνίδι Darksiders προσφέρει στους παίκτες έντονη δράση και έναν τεράστιο κόσμο για να εξερευνήσουν, ενώ υπάρχει πληθώρα αντιπάλων και μάχες με bosses. Το θετικό στα bosses αποτελεί ότι εδώ δεν έχουμε μια απλή επίδειξη δύναμης και ικανότητας αποφυγής χτυπημάτων, αλλά έχουμε αυτό που θα λέγαμε puzzle bosses. Έτσι για να είσαι σε θέση να κατατροπώσεις ένα από τα bosses θα πρέπει να δημιουργήσεις τις συνθήκες που σου επιτρέπουν να του επιτεθείς (για παράδειγμα, για να νικήσεις το πρώτο Main Boss Tiamat, θα πρέπει να τοποθετήσεις πάνω του βόμβες και στη συνέχεια να τις σημαδεύσεις για να εκραγούν και όλα αυτά για να το αναγκάσεις να προσγειωθεί και να το επιτεθείς από κοντά. Το μόνο μειονέκτημα σε αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι το γεγονός ότι κάποια bosses είναι εξαιρετικά δύσκολο να ηττηθούν ακόμα και σε easy mode(!!)

Image

Σκοτώνοντας τέρατα ο παίκτης συλλέγει τις ψυχές τους. Αυτές τον βοηθούν να αγοράσει αντικείμενα όπως όπλα και powerups που κάνουν τις μάχες ευκολότερες. Μέσα στο παιχνίδι βρίσκεται αντιμέτωπος με παζλ τα οποία είτε επιλύονται γρήγορα είτε αναγκάζουν τον παίκτη να κάνει βόλτες προσπαθώντας να βρει ένα ειδικό αντικείμενο ή να γυρίσει μια τροχαλία, ώστε να λυθεί το εν λόγω παζλ, π.χ. ώστε να ανυψωθεί μια γέφυρα.

Ο παίκτης, ακόμα, έχει το δικό του inventory, όπου μπορεί να εναλλάσσει όπλα, πανοπλίες, κ.ο.κ. αν και το πλέον αντιπροσωπευτικό και κατάλληλο όπλο είναι το ξίφος του (Chaoseater). Επιπλέον, μπορεί να καλεί οποιαδήποτε στιγμή το άλογο του (Ruin), προκειμένου να διανύει πιο γρήγορα μεγάλες αποστάσεις αλλά και να το αξιοποιεί στις μάχες του. Πέραν από τις υπόλοιπες δυνάμεις του, ο War έχει 4 passive abilities, υπερδυνάμεις οι οποίες ξεκλειδώνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (Blade Geyser, Stone Skin, Immolation, Affliction).

 

Πάρτε μια γεύση από τις ικανότητες του War..

Τέλος, ο παίκτης έχει την ικανότητα, εφόσον συλλέξει τον απαραίτητο αριθμό ψυχών, να ενεργοποιήσει τη Demon Form. Έτσι, μεταμορφώνεται, για κάποιο χρονικό διάστημα, σε ένα πελώριο κτήνος, αυξάνοντας γεωμετρικά τη δύναμή του (για τους fan του Lord of the Rings, η Demon Form του War μοιάζει πολύ με τον Balrog)!

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s