DARKSIDERS II – MEET THE DEATH

Image

Έπειτα από το πρώτο επιτυχημένο video game της σειράς, έρχεται o δεύτερος τίτλος Darksiders: Death Lives. Αυτήν τη φορά η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τις ενέργειες  του Death (αδελφού του War) ο οποίος θέλοντας να βοηθήσει τον αδελφό του να αποδείξει την αθωότητα του ξεκινά το δικό του προσωπικό ταξίδι για να ‘’σβήσει’’ το έγκλημα του War και να αναστήσει την ανθρωπότητα…

 

Εκδότης: THQ

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2012

Είδος: action role-playinghack and slash

Κονσόλες: Xbox 360, Wii, PC, PlayStation 3

Απαιτήσεις Συστήματος: Intel CPU Core 2 Duo E4400 2.0GHz, Nvidia GPU Geforce 8800 GS, RAM 2GB, HDD Space 20GB

 

Η υπόθεση: Η υπόθεση του συγκεκριμένου τίτλου ξεκινά παράλληλα με τα γεγονότα του προηγούμενου παιχνιδιού. Στον πρόλογο, αποκαλύπτεται ότι οι Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης είναι τα τελευταία Nephelim (ενώσεις αγγέλων και δαιμόνων) που προκάλεσαν καταστροφικούς πολέμους στην υπόλοιπη Δημιουργία. Έτσι, για να διατηρήσουν την Ισορροπία του Σύμπαντος, οι Τέσσερις, έλαβαν πανίσχυρες δυνάμεις από το Charred Council με σκοπό να εξοντώσουν τα υπόλοιπα Nephelim. Ο Καβαλάρης Death παγίδεψε τις ψυχές των υπόλοιπων Nephelim σε ένα Μενταγιόν, κερδίζοντας τον τίτλο του Kinslayer (αν και το έκανε κρυφά γιατί είχε διαταχθεί από το Charred Council να εξολοθρεύσει τα Nephelim).

Ο Death, πιστεύοντας στην αθωότητα του αδερφού του, ταξιδεύει στο Icy Veil, μια διάσταση ανάμεσα στα 3 Βασίλεια (των Ανθρώπων, του Παραδείσου και της Κολάσεως) για να βρει τον Φύλακα των Μυστικών προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του αδερφού του και να επαναφέρει τη Γη. Ο Φύλακας των Μυστικών, γνωστός επίσης και ως Crowfather, λέει στον Death ότι για να σώσει την ανθρωπότητα πρέπει να πάει στο Δέντρο της Ζωής. Ο Crowfather, δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι του δίνεται το Μενταγιόν των Nephilim (που τον βασανίζει αδιάκοπα), επιτίθεται στον Death με τη μορφή του War. Έτσι ο Death σκοτώνει τον Crowfather αλλά το Μενταγιόν συνθλίβεται και εκτοξεύεται στο στήθος του, ζαλίζοντας τον και στέλνοντάς τον μέσα σε μια πύλη (portal) που δημιουργήθηκε από το θάνατο του Crowfather…

 Image

Gameplay

Σε αντίθεση με τον τρόπο μάχης του War που είναι πιο mass destruction, ο Death έχει διαφορετικό στυλ επίθεσης-πράγμα που φαίνεται από την αρχή κιόλας του παιχνιδιού. Οι δικές του επιθέσεις είναι πιο assailant style, πιο ακριβείς αλλά εξίσου φονικές.

Και αυτή τη φορά, συναντάμε inventory, όπου ο παίκτης μπορεί να εναλλάσσει όπλα, πανοπλίες, talisman κ.ο.κ. Κύριο όπλο του Death αποτελούν τα δρεπάνια του (Scythes). Επιπλέον, ο παίκτης μπορεί να καλεί όποια στιγμή επιθυμεί το άλογο του Death (Despair) για να διανύσει μεγάλες αποστάσεις, να ξεφύγει από τους εχθρούς κτλ.

 

Ο Death ξεχωρίζει ακόμη για τις ειδικές του ικανότητές που μπορεί να εφαρμόσει και να αξιοποιήσει στη μάχη. Έτσι, προχωρώντας στη ροή του παιχνιδιού, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει δυνάμεις που του επιτρέπουν να χωρίσει τον Death σε δυο (Soul Splitter), να μεταφέρει αντικείμενα στο χώρο και στο χρόνο με τη δημιουργία portals (Phasewalker), να καλέσει πτώματα για να πολεμήσουν για αυτόν (Exhume), να εμφανίσει κοράκια που θα τον οδηγήσουν και θα του δείξουν το δρόμο (Dust), να μετατρέψει τον ίδιο τον Death σε ένα τυφώνα από οστά (!) (Bone Storm) κ.ο.κ.

Συλλέγοντας τον κατάλληλο αριθμό ψυχών, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει την Reaper Form του Death (αντίστοιχη με τη Demon Form του War), μια ικανότητα που του επιτρέπει να πάρει τη μορφή Χάρου για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, μεγιστοποιώντας σε μεγάλο βαθμό το damage που προκαλεί.

Image

Reaper Form Activated

 

Υπέρ: η δημιουργία φανταστικών τοπίων και καταπληκτικού περιβάλλοντος (καθώς στο ταξίδι του ο παίκτης διασχίζει από χιονισμένους λόφους και βουνά μέχρι μπουντρούμια με λάβα και τροπικά δάση). Ο απίστευτος αριθμός των combo (μοιάζουν πραγματικά άπειρα!) και οι εντυπωσιακές συνδυαστικές επιθέσεις που μπορεί να προκύψουν. Η ύπαρξη φοβερών bosses, τόσο σε όψη όσο και σε ικανότητες και βαθμό δυσκολίας (puzzle bosses).

Image

Κατά: Το μόνο ίσως αρνητικό είναι το γεγονός ότι στο μενού όπου μπορείς να ξεκλειδώσεις δυνάμεις και ικανότητες, θα πρέπει να επιλέξεις ποιες από αυτές θέλεις, καθώς στην κανονική ροή του παιχνιδιού δε σου δίνεται η δυνατότητα να μαζέψεις τους απαραίτητους πόντους προκειμένου να τις ξεκλειδώσεις όλες. Άρα θα πρέπει να αποφασίσεις ποιες από αυτές θα σου φανούν πιο χρήσιμες και πιο αποτελεσματικές στη μάχη. Πάντως όσοι είναι φαν του Hack and Slash Video Gaming θα το λατρέψουν αυτό τον τίτλο…

Image

 

Απολαύστε το βίντεο. Είναι μεγάλο αλλά πιστέψτε με, αξίζει…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s