Η ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΗΣ…

Έπρεπε να περάσει ένα μεγάλο διάστημα τραμπουκισμού, φόβου, τρομοκρατίας, δολοφονικών επιθέσεων και προπαγάνδας υπέρ του ναζισμού για να γίνει αντιληπτός ο κίνδυνος που αποτελούσε το ακροδεξιό μόρφωμα που μπήκε στο κοινοβούλιο πρόσφατα; Έπρεπε να χάσει τη ζωή του ένας ακόμη άνθρωπος στο βωμό του ναζισμού και του φανατισμού; Προφανώς ΝΑΙ. Με βαρυσήμαντες κατηγορίες να κρέμονται πάνω από τα ηγετικά μέλη του κόμματος πολλοί θέλουν να ελπίζουν ότι η ιδέα της πτώσης του είναι πλέον κοντά. Μιλάμε πλέον για την οριστική δύση της Αυγής;

Κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης βαραίνουν βασικά στελέχη του κόμματος και θα ‘ταν πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς μετά από τόσο καιρό δράσης του, τις σκέψεις εκείνων που της έδωσαν το 6,8 % για να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μετά τα απανωτά κρούσματα και στραβοπατήματα του νέο-ναζιστικού κόμματος, το κράτος – για λόγους όχι και τόσο προφανείς όσο θέλησε να δείξει – αποφάσισε να ενεργοποιήσει ταχύτατα τα όργανα της δικαιοσύνης σε μία προσπάθεια να περιορίσει και να αποβάλλει το ακροδεξιό αυτό στοιχείο από την ελληνική βουλή.

 

Ωστόσο, κατά την προσωπική μου άποψη μεγαλύτερη σημασία έχει η αποβολή του μορφώματος από την ίδια την κοινωνία. Καθώς, λοιπόν, ξεσκεπάζεται η σάπια και προσωποπαγής δομή του ‘’λαϊκού’’ αυτού συνδέσμου, έρχονται στο προσκήνιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους απρόσμενους τρόπους οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος, τα καλά κρυμμένα οπλοστάσια των μελών, τα οργανωμένα τάγματα και κυρίως το μίσος που προπαγανδίζονταν στους κόλπους του κόμματος ακόμη και στα σχολεία σε ανηλίκους. Όλα αυτά και πολλά ακόμη που μένει να αποδειχθούν πρέπει να αντιληφθεί ο μέσος αγανακτισμένος πολίτης που στις εκλογές έδωσε δύναμη σε αυτούς που θεωρούσε ότι θα έπαιρναν εκδίκηση γι’αυτόν, θα έβαζαν τα πράγματα σε τάξη και θα έκαναν καλύτερη τη ζωή του, απομακρύνοντας ακατανόητους όρους, όπως spreads και psi, που καθόριζαν αν θα υπάρχει φαγητό στο τραπέζι του. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν θα μπορούσαν οι ψηφοφόροι αυτοί να θεωρηθούν αθώοι. Μεγάλη, ωστόσο, ευθύνη φέρουν και τα υπόλοιπα κόμματα που γέννησαν από την μία στιγμή στην άλλη το μίσος και την αγανάκτηση στην ελληνική κοινωνία και δεν φρόντισαν να περιοριστούν τέτοιες επικίνδυνες και ακραίες μορφές πολιτικής αντίληψης.

 

Πολύ έντονα, επίσης, εκφράζεται από μεγάλες μερίδες του λαού η άποψη : << να μπούνε στη Βουλή και να τους πλακώσουν όλους στο ξύλο >>. Σύμφωνοι… Είμαστε σίγουροι, όμως, ότι όταν τελειώσουν με τους 300 της Βουλής δεν θα συνεχίσουν και με τους υπόλοιπους απλούς πολίτες; Πιο πιθανό φαίνεται  με την δύναμη που θα αποκτήσουν να αποθρασυνθούν ακόμη περισσότερο, ώστε η ωμή βία να βγει στο δρόμο όπως ποτέ άλλοτε.

Τα στοιχεία ολοένα πληθαίνουν, οι υπεύθυνοι δείχνουν το αληθινό πρόσωπο τους πίσω από ένα αρρωστημένο χαμόγελο, ενώ πολλοί θέλουν να πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα πλέον η Αυγή – που μόνο τέτοια δεν είναι – να σβήσει μια για πάντα μαζί με την ιδεολογία που πρεσβεύει από την ελληνική κοινωνία και αντίληψη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s