BEWARE OF THE DARKNESS

Image

The Darkness

 

Εκδότης: 2K Games

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2007

Είδος: first-person shooter psychological horror

Κονσόλες: Xbox 360, PlayStation 3

 

Η υπόθεση: Ο παίκτης παίρνει το ρόλο του Jackie Estacado με την ιστορία να παρουσιάζεται ως μελλοντική αφήγηση των τωρινών γεγονότων που παρατηρούνται από τον παίκτη. Ανήμερα των 21ων γενεθλίων του, ο Jackie γίνεται στόχος μιας μαφιόζικης συμμορίας της Νέας Υόρκης με αρχηγό τον ‘’Uncle’’ Paulie Franchetti λόγω της μη είσπραξης χρημάτων για λογαριασμό του τελευταίου. Καθώς ο Jackie ξεφεύγει και κρύβεται σε ένα νεκροταφείο, το Σκοτάδι – μια πανάρχαιη δύναμη που ζούσε μέσα του – ξυπνά και κατατροπώνει τους εναπομείναντες μαφιόζους. Έτσι, ο Jackie αποκτά καταραμένες δαιμονικές δυνάμεις, οι οποίες τρέφονται από το σκοτάδι. Χρησιμοποιώντας αυτές τις δυνάμεις, ο πρωταγωνιστής μπορεί και ξεφεύγει από περαιτέρω δολοφονικές απόπειρες και εντοπίζει τον αρχιμαφιόζο Paulie, όχι, όμως, προτού ο τελευταίος σε συνεργασία με το διεφθαρμένο αρχηγό της Αστυνομίας Eddie Shrote απαγάγουν τη Jenny Romano, την κοπέλα του Jackie. Την πηγαίνουν στο ορφανοτροφείο, στο οποίο μεγάλωσαν ο Jackie και η Jenny και τη σκοτώνουν μπροστά στα μάτια του εμβρόντητου Jackie.

 

Τότε, ο πρωταγωνιστής ύστερα από το σοκ και τον πόνο που βιώνει αυτοκτονεί. Όμως, όχι. Το Σκοτάδι δεν τον αφήνει, αλλά του δίνει ένα σκοπό. Τον ανασταίνει και τον κάνει πανίσχυρο. Έτσι, τώρα είναι η σειρά του Jackie να κυνηγήσει όλους τους υπαίτιους και να πάρει την εκδίκησή του.

Image

Gameplay

Ο συγκεκριμένος τίτλος επικεντρώνεται στον Ιταλομερικάνο hitman ονόματι Jackie Estacado. Το παιχνίδι περιλαμβάνει μια ευρεία σειρά σύγχρονων όπλων, καθώς και τις δυνάμεις που προσφέρει το Σκότος. Οι δυνάμεις αυτές περιλαμβάνουν την κλήτευση τεσσάρων Darklings (σαν imps), τα οποία μπορούν να σπάσουν τείχη, να ξεσκίσουν τις σάρκες των αντιπάλων τους, να δημιουργήσουν μικρές μαύρες τρύπες που αφανίζουν ό,τι είναι δίπλα τους.

Image

Ένα εξαιρετικό στοιχείο, που καθιστά το παιχνίδι ακόμα πιο ρεαλιστικό, αποτελεί το γεγονός ότι ο παίκτης δε μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του Σκότους σε καλά φωτισμένες περιοχές. Ωστόσο, έχει τη δυνατότητα να πυροβολήσει στις λάμπες, να κινηθεί στις σκιές κ.α. Έτσι, δίνεται πραγματικά η αίσθηση ότι το σκοτάδι είναι σύμμαχός σου. Επιπλέον, όσο πιο σκοτεινή είναι μια περιοχή, τόσο πιο μεγάλη ενέργεια έχουν οι επιθέσεις.

Image

Image

Το παιχνίδι έχει πολλά επίπεδα, βασισμένα σε τοποθεσίες της Νέας Υόρκης που ο παίκτης μπορεί να επισκεφτεί πολλές φορές. Ένα σύστημα μετρό επιτρέπει στον παίκτη να μετακινείται (στο σκοτάδι).

Image

Εκτός από την κύρια πλοκή, η οποία δεν παρεκκλίνει, ο πρωταγωνιστής μπορεί να ολοκληρώσει διάφορες side missions, προκειμένου να κερδίσει “συλλεκτικούς” αριθμούς τηλεφώνου που μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει σε οποιοδήποτε τηλέφωνο για να ξεκλειδώσει επιπλέον game media.

Image

 

Gameplay Trailer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s