DANGANRONPA THE ANIMATION: ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ;

 

 

 

 

 

 

Ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο άνιμε το οποίο είναι μεταφορά από το ομώνυμο game για το PSP. Θα μπορούσαμε να το προσθέσουμε στη λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα άνιμε που έκαναν πρεμιέρα την περασμένη σεζόν. Το είδος της σειράς μπορεί να χαρακτηριστεί ως mystery/murder. Και για να αναφέρω ολοκληρωμένα την πλήρη, επίσημη ονομασία του άνιμε, κάνουμε λόγο για το Dangan Ronpa: Academy of Hope and High School Students of Despair – The Animation.

Το Dangan Ronpa είναι μια σχολή υψηλού επιπέδου και καλεί/δέχεται συγκεκριμένους μαθητές. Διαλέγει τον No1 – καλύτερο μαθητή από κάθε ειδικότητα και συγκεντρώνει τους 15 Top students μέσα σε αυτό το ειδικό – ξεχωριστό σχολείο. Στο Dangan Ronpa θα βρεθούν: ο No1 μπεϊζμπολίστας, η καλύτερη προγραμματίστρια, η πρωταθλήτρια κολύμβησης, η ιδιοφυής ντετέκτιβ, ο πιο τρελαμένος easy rider και αρκετοί ακόμη. Εμείς παρακολουθούμε τα γεγονότα από την πλευρά του πιο τυχερού μαθητή, του Naegi (Super High-School Level Good Luck).

Οι 15 μαθητές συνειδητοποιούν έκπληκτοι πως έχουν πέσει θύματα απαγωγής ενός δαιμόνιου – πανέξυπνου μίνι…αρκουδιού, του Monobear. Το ‘αρρωστημένο’ ιδιοφυές αρκούδι εγκλωβίζει τα 15 παιδιά σε αυτό το σχολείο και τους εξηγεί πως ο μόνος τρόπος να αποφοιτήσει κανείς είναι…να σκοτώσει έναν συμμαθητή του! Κάπου εδώ το άνιμε αποκτά τρομερό ενδιαφέρον. Και μάλιστα, δεν αρκεί απλά να διαπράξει κάποιος φόνο για να αποφοιτήσει, αλλά θα πρέπει να μην καταλάβει κάνεις από τους υπόλοιπους την ταυτότητα του δολοφόνου!

Κάθε φορά που πραγματοποιείται ένας φόνος διεξάγεται το λεγόμενο class trial στο οποίο οι μαθητές αναλύουν το έγκλημα προσπαθώντας να καταλήξουν στον ένοχο μέσα από μια τελική ψηφοφορία. Αν καταφέρουν και αποκαλύψουν επιτυχώς τον δολοφόνο του εγκλήματος τότε ο Monobear εκτελεί με μοναδικό και ανατριχιαστικό τρόπο τον ένοχο, έναν τρόπο που αρμόζει στην επαγγελματική του ιδιότητα. Σε διαφορετική περίπτωση ( μη αναγνώρισης δηλαδή της ταυτότητας του δολοφόνου ) θα πρέπει να εκτελεστούν όλοι! Ποιος θα επιζήσει σε αυτό παιχνίδι θανάτου; Τι συμμαχίες θα δημιουργηθούν; Πως θα αξιοποιήσει ο καθένας τις ξεχωριστές του ικανότητες; Τι συμβαίνει πραγματικά σε αυτό το σχολείο;

Η ιδέα και το σενάριο παραπέμπει αρκετά σε Hunger Games, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα ‘παιχνίδι’ σε κλειστό χώρο που οι κανόνες του είναι πολύ πιο συγκεκριμένοι και απαιτητικοί. Ο Monobear προ αγωνία. Κάθε έγκλημα ακολουθείται από την διεξαγωγή έσπαθεί συνεχώς να χειραγωγεί τους ‘παίκτες’ και να τους δίνει σημαντικές αφορμές για έναν ακόμη φόνο! Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο μπορώ να πω πως το άνιμε σε κρατάει σε εγρήγορση καιρευνας για συλλογή στοιχείων και εν τέλει από το class trial, την ψηφοφορία και την εκτέλεση του εκάστοτε δολοφόνου. Κάθε έγκλημα έχει μοναδικό χαρακτήρα και τις περισσότερες φορές κρύβει πολλά απρόοπτα.

 Προσωπικά ενθουσιάστηκα με το 12ο επεισόδιο στο οποίο είχαμε και το plot twist της σειράς. Ομολογώ πως με εντυπωσίασε. Παρόλα αυτά το 13ο και τελευταίο επεισόδιο μας αφήνει με αρκετά ερωτηματικά, καθώς σε αυτό ακριβώς το σημείο ολοκληρώνεται και το game στο PSP. Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την 2η season για να δούμε τι άλλο έχει να μας προσφέρει . Τέλος, θα έλεγα πως η σειρά προβληματίζει αρκετά σε προσωπικό επίπεδο τον καθένα και σε βάζει σε σκέψεις μετά το τέλος της. Πως θα συμπεριφερόσουν σε ένα τέτοιο σχολείο; Θα μπορούσες να κάνεις πραγματικούς φίλους και να επιβιώσεις μαζί τους; Κατά πόσο θα άλλαζε ο χαρακτήρας σου όσο ήσουν εγκλωβισμένος σε ένα τέτοιο μέρος; Θα σκότωνες για να…ζήσεις;

Αξιοσημείωτη παρατήρηση: Το αίμα των νεκρών θυμάτων παρουσιάζεται με…ροζ χρώμα!

 

Παρακάτω ακούστε το εξαιρετικό opening theme της σειράς.

Το Danganronpa The Animation έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία στις 4 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου. Το άνιμε αποτελείται από 13 επεισόδια των 22 λεπτών.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s