WHEN THE PLOT CHANGES -PART 2-

Image

Η συνέχεια και το δεύτερο από τα τέσσερα συνολικά parts… Καλή ανάγνωση!

 

Image

The Sting

Ημερομηνία Παραγωγής: 1973

Είδος: Comedy, Crime, Drama

Cast: Robert Redford, Paul Newman

Βαθμολογία IMDB: 8.3

Το Κεντρί είναι από εκείνες τις ταινίες που ξέρεις από τα πρώτα λεπτά ότι θα τη λατρέψεις. Μέσα στην απλότητά της, τα συνδυάζει όλα: δράση, χιούμορ, ανατροπές. Σε μεταφέρει σε μια πιο παλιά και πιο ωραία εποχή και σου αποκαλύπτει τις κομπίνες σε όλο το φάσμα του κόσμου του τζόγου (εξαπατήσεις, μπλόφες, πόκερ, στοιχήματα, ιπποδρομίες). Με αποκορύφωση φυσικά την τελευταία ανατροπή, η οποία σε καθηλώνει και σε εντυπωσιάζει. Έχοντας, μάλιστα, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της δυο αληθινούς θρύλους του παγκόσμιου κινηματογράφου, αποτελεί πιθανότατα την καλύτερη και πιο ποιοτική con-man ταινία όλων των εποχών.

 

 

Image

K-Pax

Ημερομηνία Παραγωγής: 2001

Είδος: Drama, Sci-Fi

Cast: Kevin Spacey, Jeff Bridges

Βαθμολογία IMDB: 7.2

Όπως αναφέρεται, δεύτερος τίτλος της ταινίας είναι ΄΄you will want to believe him’’. Πραγματικά, ο Kevin Spacey δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, ισχυρίζεται ότι προέρχεται από άλλον πλανήτη και ότι θα γυρίσει πίσω στο δικό του σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Φυσικά, τον θεωρούν παράφρων και τον παραπέμπουν σε έναν ψυχοθεραπευτή (Bridges), ωστόσο, εκείνος φέρεται να γνωρίζει πράγματα που ούτε φυσικοί και επιστήμονες δε γνωρίζουν για το Σύμπαν. Τι συμβαίνει λοιπόν; Είναι πράγματι τρελός; Ή μήπως όχι; Απολαυστική μέχρι το τέλος, δείτε την!

 

 

Image

The Truman Show

Ημερομηνία Παραγωγής: 1998

Είδος: Drama, Sci-Fi

Cast: Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney

Βαθμολογία IMDB: 8

Από τις πλέον κλασικές ανατρεπτικές ταινίες, όπου έρχονται τα πάνω κάτω. Ιδιαίτερα από τη σκοπιά του κεντρικού ήρωα, η ανατροπή είναι κολοσσιαίων διαστάσεων. Οι ερμηνείες Carrey και Harris εξαιρετικές, ενώ όσο η πλοκή προχωρά παρακολουθείς το πάθος του πρωταγωνιστή να αποκαλύψει την αλήθεια. Η θέληση ενός ανθρώπου ενάντια στις δυνάμεις ενός άλλου. Πολύ καλή επιλογή, μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα και επενδυμένη με ωραία μουσική υπόκρουση στις κατάλληλες στιγμές.

 

 

Image

L.Α. Confidential

Ημερομηνία Παραγωγής: 1997

Είδος: Crime, Drama, Mystery

Cast: Russell Crowe, Guy Pearce, Kim Basinger, Kevin Spacey, Danny DeVito

Βαθμολογία IMDB: 8.3

Μια από τις πιο ωραίες ταινίες που απολαμβάνεις οποιαδήποτε στιγμή. Η ανατροπή έρχεται, βέβαια, στα μέσα της ταινίας περίπου, όμως αυτό δε μειώνει τη σημασία της ούτε, επίσης, και τις συνέπειες που αυτή θα φέρει. Σχετικά με το cast, γίνεται πραγματικά παρέλαση αστέρων, με τις ερμηνείες να είναι η μια καλύτερη από την άλλη. Ιδίως, ο ρόλος του Crowe, ο οποίος ενσαρκώνει μοναδικά έναν από τους πιο badass χαρακτήρες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Μια must-see ταινία για όλους ανεξαιρέτως τους λάτρεις της έβδομης τέχνης!

 

 

Image

A History of Violence

Ημερομηνία Παραγωγής: 2005

Είδος: Crime, Drama, Thriller

Cast: Viggo Mortensen, Ed Harris, Maria Bello, William Hurt

Βαθμολογία IMDB: 7.5

Δεν ξέρω αν είναι από την απλότητά της ή από οτιδήποτε άλλο, πάντως αυτή η ταινία σου βγάζει κάτι το ρεαλιστικό. Πολύ απλή η υπόθεση, στην πορεία, όμως, τα πράγματα περιπλέκονται και ο ήρωας με την οικογένειά του βρίσκεται σε κίνδυνο. Παρότι, η ανατροπή έρχεται σχετικά ομαλά, είναι εκείνες οι ερμηνείες και οι πράξεις των πρωταγωνιστών που σε συναρπάζουν και σε κάνουν να θες να δεις τι θα συμβεί. Τόσο λιτή και απέριττη, όσο και συναρπαστική!

 

 

Image

Fight Club

Ημερομηνία Παραγωγής: 1999

Είδος: Drama

Cast: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

Βαθμολογία IMDB: 8.8

Στο Fight Club, η ανατροπή είναι φοβερή, με την έννοια ότι σε πιάνει πραγματικά απροετοίμαστο. Κατά τη γνώμη μου, η υπόθεση είναι κάπως μπερδεμένη και περίεργη, ωστόσο, με το που βλέπεις την ανατροπή, γυρνάς πίσω στις σκηνές και προσπαθείς να ταιριάξεις τα κομμάτια. Το τελικό αποτέλεσμα, ίσως, είναι εν μέρει τραβηγμένο σε κάποια σημεία, αλλά οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα και υπέρ της ταινίας, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας την ανατροπή. Σε γενικές γραμμές, μια πολύ καλή ταινία, ένα mind-game drama!

 

 

Image

The Sixth Sense

Ημερομηνία Παραγωγής: 1999

Είδος: Drama, Mystery, Thriller

Cast: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette

Βαθμολογία IMDB: 8.2

Αν τη δεχτείς όπως είναι, τότε η Έκτη Αίσθηση έχει μια από τις ωραιότερες ανατροπές. Το θέμα, όμως, είναι πως αφού δεις την ανατροπή, διαπιστώνεις ότι εμφανίζονται τρύπες στο σενάριο και δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, πράγμα που σου αποσπά την προσοχή και αφαιρεί από την ταινία το στοιχείο του ρεαλισμού και της πειστικότητας. Από την άλλη, στα θετικά ανήκει η ερμηνεία του Willis και του – μικρού τότε – Osment, όπως ακόμη και το mood της ταινίας που σε βοηθά να εγκλιματιστείς μέχρι τη στιγμή, βέβαια, της ανατροπής. Πάντως, σε γενικές γραμμές αποτελεί μια ταινία γεμάτη ένταση και suspense, ένα από τα πιο κλασικά thriller.

Advertisements

One thought on “WHEN THE PLOT CHANGES -PART 2-”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s