ASYLUM RUNS WILD

Image

Batman Arkham Asylum

Βασισμένο στο θρυλικό ήρωα της DC Comics, αποτελεί το παιχνίδι της χρονιάς για το 2009 και είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη μεταφορά σούπερ-ήρωα σε παιχνίδι!

 

Εκδότης: Eidos Interactive

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2009

Είδος: Action-Adventure

Κονσόλες: PC, PlayStation 3, Xbox 360

Απαιτήσεις Συστήματος: INTEL Pentium 4 3GHz, RAM 1GB, VGA Nvidia 6600, HDD Space 9GB

Image

Η υπόθεση: Στη βασική πλοκή του παιχνιδιού, ο μεγαλύτερος εχθρός του Batman, ο Joker, πραγματοποιεί ένα φιλόδοξο σχέδιο για να πάρει υπό τον έλεγχό του το Άσυλο Arkham και κατορθώνει να παγιδεύσει τον Batman μέσα σε αυτό. Έτσι, ο Batman βρίσκεται έγκλειστος σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας με μερικούς από τους πιο θανάσιμους αντιπάλους του (Bane, Killer Croc, The Riddler, The Scarecrow, Poison Ivy κ.α.). Με τον Joker να απειλεί να πυροδοτήσει κρυφές βόμβες γύρω από τη Gotham City, ο Batman είναι αναγκασμένος να καταπολεμήσει το δρόμο του μέσα από τους τροφίμους του Ασύλου προκειμένου να βρει τον Joker και να θέσει ένα οριστικό τέρμα στα σχέδια του παρανοϊκού εγκληματία.

 

Gameplay

Το παιχνίδι παρουσιάζεται μέσα από την προοπτική τρίτου προσώπου.

Image

Ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη Detective Vision (στυλ υπέρυθρης όρασης), χάρη στην οποία έχει τη δυνατότητα να συλλέξει πληροφορίες από το περιβάλλον του, να εντοπίσει τους εχθρούς γύρω του, να ανακαλύψει και να διασώσει πολίτες για την ολοκλήρωση διάφορων quests και να ανιχνεύσει κρυφά περάσματα και πόρτες. Επιπλέον, μπορεί να λύσει παζλ, να ακολουθήσει αποτυπώματα και να εξερευνήσει τους χώρους μέσα στο Άσυλο.

 

Ο Batman έχει ακόμη πρόσβαση σε διάφορα gadgets, τα οποία χρησιμοποιεί είτε για να εξερευνήσει, είτε για να παλέψει. Το Batarang είναι ένα εξ αποστάσεως όπλο, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει τόσο στη μάχη, όσο και στην ενεργοποίηση διάφορων συσκευών με διακόπτη από μακριά. Το Batclaw είναι ένα εργαλείο grapple, σου επιτρέπει, δηλαδή, να εκτοξεύεις ένα γάντζο προκειμένου να μεταβείς σε κάποιο άλλο σημείο ή ακόμα και να αρπάξεις τους αντιπάλους σου. Το Cryptographic Sequencer αποτελεί μια ηλεκτρονική συσκευή, η οποία χρησιμοποιείται για να παρακάμπτονται τυχόν κοντρόλ ασφαλείας, να ανοίγουν νέα μονοπάτια ή να απενεργοποιούνται διάφορες λειτουργίες του Ασύλου.

 

Καθ’ όλη την παραμονή του στο Άσυλο, ο Batman καλείται, επίσης, να επιλύσει τους διάφορους γρίφους που έχει τοποθετήσει στο νησί ο Riddler, ο οποίος μάλιστα κατορθώνει να εισχωρήσει στις συσκευές επικοινωνίας του Batman και έτσι τον προκαλεί με τους γρίφους.

Image

Σχετικά με τις μάχες, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί είτε από τις σκιές (στυλ stealth), είτε να προχωρήσει σε άμεση εφόρμηση (direct combat). Οι βασικές ικανότητες του Batman εδώ είναι τρεις: attack, stun, counter. Εναλλάσσοντας αυτές τις τρεις ικανότητες μεταξύ τους, ο Batman μπορεί να αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα. Επιπλέον, ανάλογα με την επίθεση, εμφανίζεται ένα εικονίδιο πάνω στον εκάστοτε εχθρό που προειδοποιεί τον ήρωα για την επίθεση που πρόκειται να δεχθεί και πώς μπορεί να την αποφύγει. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο συνιστά το ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με αντιπάλους, η ζωή του ήρωα μειώνεται από τα χτυπήματα, αλλά μόλις η μάχη τελειώσει η ζωή του ανανεώνεται.

Image

Τέλος, εξαιρετικής σημασίας και χρησιμότητας μπορούν να αποδειχθούν οι ικανότητες stealth του Batman, στις οποίες περιλαμβάνονται αθόρυβα takedowns και η χρήση ενός εκρηκτικού gel που εκρήγνυται και καθιστά τους αντιπάλους ευάλωτους. Επιπλέον, σε κάποιες περιοχές επιβάλλεται η χρήση stealth ικανοτήτων, διότι λ.χ. πρέπει να μη γίνεις αντιληπτός από τους ανθρώπους του Joker. Ο παίκτης μπορεί, ακόμη, να αξιοποιήσει διάφορα χάσματα στο έδαφος προκειμένου να επιτεθεί από κάτω, να κρυφτεί στις γωνίες με σκοπό να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του και να χρησιμοποιήσει batarangs από μακριά για να ζαλίσει τους εχθρούς του.

 

Επί της ουσίας…

…ο συγκεκριμένος τίτλος συνιστά μια εξαιρετική επιλογή όχι μόνο για όσους απολαμβάνουν τα superhero games, αλλά και για τους λάτρεις των action-adventure. Το Batman Arkham Asylum είναι απλά διασκεδαστικό και ενδιαφέρον από τη στιγμή που το ξεκινάς μέχρι τη στιγμή που το τερματίζεις. Συνδυάζει δράση και πλοκή, ενώ με τη δημιουργία ενός καλοσχεδιασμένου περιβάλλοντος και ενός καταπληκτικού Arkham Asylum καταφέρνει να σε βάλει στο κλίμα. Το στυλ μάχης πολύ ωραίο, ενώ για κάθε boss σου δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσεις διαφορετικές ικανότητες και στοιχεία από το περιβάλλον σου προκειμένου να επιβιώσεις και να νικήσεις. Ένας κορυφαίος τίτλος, ένα παιχνίδι που πρέπει να δοκιμάσουν όλοι ανεξαιρέτως οι φαν του gaming!

Image

 

Gameplay Trailer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s