ΑΝΙΜΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ…ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΜΕΡΟΣ 1

Όλοι μας έχουμε αναμνήσεις από παιδικές σειρές που βλέπαμε (ίσως και βλέπουμε ακόμη κάποιοι από εμάς) στην τηλεόραση τα πρωινά των ξεκούραστων Σαββατοκύριακων. Ναι, πολλά από αυτά ήταν άνιμε δηλαδή animation ιαπωνικής παραγωγής. Στο star προβαλλόταν το Yugioh, το pokemon και το digimon..Στον ant1 το dragonball και στο alter τα beyblade και one piece. Φυσικά και προβλήθηκαν πολλά περισσότερα απλώς ανέφερα τα πιο φημισμένα και αυτά που επηρέασαν περισσότερο εμένα προσωπικά.

Κάποια από αυτά μας στιγμάτισαν σημαντικά καθώς είχαν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας μέσω των αντίστοιχων παιχνιδιών που είχαν δημιουργηθεί. Αναφέρομαι συγκεκριμένα σε τρία άνιμε: Στο Yu-Gi-Oh, στο Pokemon και στο Beyblade. Ήταν 3 άνιμε, όπου το βασικό game που πραγματεύονταν ο μαγικός τους κόσμος μεταφέρθηκε και σε εμάς μέσω των αντίστοιχων παιχνιδιών. Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα αναλυτικά…

Yu-Gi-Oh

Η σειρά του cool-έξυπνου τύπου με τα περίεργα μαλλιά είχε καταφέρει να ‘τρυπώσει’ σε κάθε σπίτι μικρού παιδιού. Πρωταγωνιστής αυτής ο Yugi Moto, ο οποίος μαζί με την παρέα του προσπαθούσαν να γλυτώσουν από τα χέρια του ‘κακού’ και να επιφέρουν ειρήνη στον κόσμο τους. Και όλα αυτά αφήνονται στην…τύχη κάποιων αρχαίων μαγικών καρτών! Ο κάθε ήρωας του άνιμε έχει ‘χτίσει’ μια ιδανική τράπουλα γι’ αυτόν, η οποία αποτελείται από κάρτες τεράτων, μαγικές ή κάρτες παγίδα. Έτσι φτάνουμε και στο βασικό game του συγκεκριμένου άνιμε. Πραγματεύεται τερατομονομαχίες με τις εν λόγω κάρτες!

Όλες οι κάρτες που παρακολουθήσαμε μέσω της τηλεοπτικής σειράς μεταφέρθηκαν και στον δικό μας κόσμο! Μικρά φακελάκια που περιείχαν συνήθως 4 κάρτες Yu-Gi-Oh είχαν τη θέση τους στα περισσότερα μίνι μάρκετ και περίπτερα της εκάστοτε γειτονιάς. Οι περισσότεροι θέλαμε να ‘γίνουμε’ έξυπνοι – τολμηροί παίκτες σαν τον Yugi που θα εμπιστευόμασταν την καρδιά των καρτών… Άλλοι πάλι προσπαθούσαν να μοιάσουν στο προφίλ του Seto Kaiba – δεινός μονομάχος με μοναδικές στρατηγικές..Τέλος κάποιοι υποστήριζαν και τον πιστό – καλό φίλο Joey που από το μηδέν και χωρίς ιδιαίτερα προσόντα κατάφερε να γίνει ένας από τους δυνατότερους μονομάχους.

Πόσες φορές χαρήκαμε, στενοχωρηθήκαμε και μαλώσαμε μετά το τέλος μιας τερατομονομαχίας με κάρτες; Πόσες φορές πανηγυρίσαμε όταν αντικρίσαμε μια σπάνια κάρτα να εμφανίζεται μέσα από το φακελάκι; Πόσες φορές κάναμε διαλόγους ατελείωτων ωρών για να διαπραγματευτούμε περί ανταλλαγής καρτών; Το παιχνίδι αυτό, εκτός του ότι μας διασκέδασε στην παιδική μας ηλικία, μας δίδαξε αναμφισβήτητα σημαντικές αξίες και μας προκάλεσε μοναδικά ανάμεικτα συναισθήματα.

Οι φαν του άνιμε και του παιχνιδιού σίγουρα θα θυμάστε τα 5 θρυλικά κομμάτια του Exodia

Σημείωση!

Ίσως οι περισσότεροι να θεωρούμε πλέον εντελώς παιδικό το συγκεκριμένο άνιμε..Αντιθέτως, όμως με αυτό, το παιχνίδι που κατάφερε να δημιουργήσει η σειρά παίζεται σε αμέτρητες γωνιές του πλανήτη και μάλιστα από άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. Διοργανώνονται παντού τοπικά, ευρωπαϊκά ή και παγκόσμια τουρνουά μονομαχιών. Γενικότερα, στο εξωτερικό, τα card games βρίσκονται ψηλά στην υπόληψη των ανθρώπων. Και αυτό γιατί τα περισσότερα παιχνίδια καρτών (πόσο μάλλον το συγκεκριμένο) δεν είναι απλώς παιχνίδια τύχης..Είναι παιχνίδι μυαλού, στρατηγικής, σωστής κρίσης και γενικότερα οξύνει το νου. Είναι σαν μια πολύχρωμη και ευφάνταστη παρτίδα σκάκι!

*Αν επιθυμείς να διαβάσεις το 2ο μέρος του αφιερώματος, το οποίο αφορά τις μονομαχίες με τάπες Pokemon tazos πάτησε εδώ!

*Αν επιθυμείς να διαβάσεις το 3ο μέρος του αφιερώματος, το οποίο αφορά το παιχνίδι με τις σβούρες Beyblade πάτησε εδώ!

Advertisements

5 thoughts on “ΑΝΙΜΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ…ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΜΕΡΟΣ 1”

  1. Α καλά , το συγκεκριμένο έχει γίνει πηγή δακρύων , φωνών και διαμάχων μέσα στην τάξη.
    Και άντε να ηρεμήσεις το εξάχρονο που σου εξηγεί ότι ο άσπρος δράκος με τα μπλε μάτια είναι πιο δυνατός από την βασίλισσα των εντόμων (ω ναι το έχω εντρυφίσει το θέμα πλέον), και που εσύ δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής.
    Καλό απόγευμα.

    1. Απίθανες αναμνήσεις που μας θυμίζουν κάποια πολύχρωμα χρόνια ξεγνοιασιάς και αληθινής διασκέδασης. Εγώ πάλι υποκλινόμουν στον Σκοτεινό Μάγο! ;)

  2. Υπήρξαν φαν του συγκεκριμένου άνιμε και μάλιστα μάζευα και τις κάρτες (ακόμα τις έχω ) όπως επαιζα και ένα ηλεκτρονικό παιχνιδι με το θέμα αυτο!!!Ωραιές εποχες !!!!!!!

    1. Αγαπημένο άνιμε που μεγαλώσαμε μαζί του!..Οι κάρτες είναι συλλεκτικές και ανεκτίμητες (πόσο μάλλον οι αυθεντικές). Για το ηλεκτρονικό παιχνίδι που λες, φαντάζομαι αναφέρεσαι στα duels που είχε βγει σε μορφή 3 εκδόσεων (yugi, kaiba και joey).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s