ONE NIGHT TO KILL THE BAT

Image

Batman Arkham Origins

Ο τρίτος τίτλος της επιτυχημένης σειράς Batman Arkham μας ταξιδεύει στο παρελθόν και μας παρουσιάζει ένα νεότερο Batman πιο ανελέητο και πιο φονικό από ποτέ!

 

Εκδότης: Warner Bros. Interactive Entertainment

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2013

Είδος: Action-Adventure

Κονσόλες: PlayStation 3, PC, Xbox 360, Wii U

Απαιτήσεις Συστήματος: INTEL CPU Core 2 Duo E4600 2.4GHz, Nvidia GPU GeForce 8800 GTS, RAM 2 GB, HDD Space 15 GB

Image

Η υπόθεση: Το παιχνίδι είναι prequel, τοποθετείται, δηλαδή, πριν από τα γεγονότα των δυο προηγούμενων τίτλων. Συγκεκριμένα, η ιστορία μας πηγαίνει πέντε χρόνια πριν από την υπόθεση του Arkham Asylum, όπου ένας νεότερος και λιγότερο έμπειρος Batman προκαλεί λόγω των ενεργειών του το μένος ενός διαβόητου και αδίστακτου crimelord, του Black Mask. Έτσι, ο τελευταίος τον επικηρύσσει έναντι αμοιβής και κατορθώνει να προσελκύσει το ενδιαφέρον 8 από τους καλύτερους και πιο ικανούς δολοφόνους στη Gotham City την παραμονή των Χριστουγέννων. Η λίστα των εκτελεστών περιλαμβάνει τον Bane, τον Killer Croc, τον Deathstroke, τον Deadshot, την Shiva, την Copperhead, τον Electrocutioner και τον Firefly. Παράλληλα, οι εγκληματικές πράξεις των Joker και Anarky επιφέρουν το χάος στην πόλη, ενώ η αστυνομία εξαπολύει ανελέητο ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να συλλάβει τον Σκοτεινό Ιππότη. To Batman Arkham Origins αποτελεί έναν τίτλο, όπου οι απειλές έρχονται από παντού, οι αντίπαλοι είναι πανίσχυροι και όλα δείχνουν να είναι εναντίον του θρυλικού ήρωα.

Image

Gameplay

Το παιχνίδι παρουσιάζεται μέσα από την προοπτική τρίτου προσώπου, βασίζεται στο στυλ open world και ενσωματώνει στοιχεία stealth τακτικών.

 

Στην αρχή του παιχνιδιού, ο Batman έχει στη διάθεσή του μια πληθώρα από gadgets τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει, ενώ όσο η ιστορία προχωρά αποκτά ακόμη περισσότερα. Έτσι, ο ήρωας έχει στη διάθεσή του το Cryptographic Sequencer, που μπορεί να “χακάρει” ηλεκτρονικά συστήματα, το Batclaw, το οποίο χρησιμοποιείται για να αποκτά πρόσβαση σε υψηλότερα σημεία, το Batarang, που λειτουργεί ως εξ αποστάσεως όπλο, το Explosive Gel, το οποίο εκρήγνυται και εξουδετερώνει τους αντιπάλους, τα Smoke Pellets, καπνογόνα που ενισχύουν τη δράση stealth, τον Disruptor, ο οποίος χρησιμοποιείται για να απενεργοποιεί όπλα και να πυροδοτεί εκρήξεις και το Grapnel Accelerator, το οποίο λειτουργεί όπως το Grapnel Boost και επιταχύνει τη διαδικασία αιώρησης.

Image

Νέος εξοπλισμός που κάνει για πρώτη φόρα την εμφάνισή του: το Remote Claw, το οποίο επιτρέπει στον Batman να στοχεύσει δυο αντικείμενα και να τα μετακινήσει ταυτόχρονα είτε για να κατατροπώσει αντιπάλους, είτε για να δημιουργήσει πέρασμα για τον ίδιο, τα Shock Gloves, τα οποία επιτρέπουν στον Batman να μπλοκάρει ηλεκτρικές επιθέσεις, να εξουδετερώσει αντιπάλους και να παραλύσει τους εχθρούς με ασπίδες και τον Concussion Detonator, ο οποίος ακινητοποιεί και παραλύει μεγάλες ομάδες αντιπάλων.

 

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σημείο στο παιχνίδι έχει να κάνει με τη Detective Vision. Αυτήν τη φορά σου δίνεται η δυνατότητα να μπορείς να αναπαριστάς μια σκηνή εγκλήματος ή ατυχήματος, ή ακόμα και μια ακολουθία ενεργειών και δράσεων προκειμένου να συλλέξεις πολύτιμες πληροφορίες, να μάθεις τί συνέβη και να προχωρήσεις στην πλοκή του παιχνιδιού.

Image

Το παιχνίδι εισάγει για πρώτη φορά ένα είδος συστήματος fast travel, το οποίο επιτρέπει στον πρωταγωνιστή να καλέσει το Batwing (jet) προκειμένου να μεταφερθεί σε περιοχές άμεσα. Ωστόσο, ορισμένες φορές τυχόν πύργοι ελέγχου των αντιπάλων μπλοκάρουν το σήμα και εμποδίζουν τον Batman να καλέσει το Batwing, με αποτέλεσμα να πρέπει πρώτα να καταστραφούν πριν γίνει εφικτή η κλήση.

 

Στο παιχνίδι εμφανίζονται, επίσης, για πρώτη φορά και δυο νέοι τύποι αντιπάλων: ο Martial-Artist, ο οποίος μπορεί να μπλοκάρει, να αποφεύγει και να αντεπιτίθεται στις επιθέσεις του Batman και ο Armored Enforcer, ο οποίος δε δέχεται ζημιά μέχρις ότου ζαλιστεί και αφοπλιστεί. Επίσης, κατά τη διάρκεια της πλοκής εμφανίζονται και αντίπαλοι με Venom (τοξίνη), οι οποίοι έχουν υπεράνθρωπες δυνάμεις και μπορούν να γραπώσουν τον Batman και να του επιτεθούν χωρίς αυτός να είναι σε θέση να αντεπιτεθεί.

Image

Το Arkham Origins προσφέρει side missions συμπεριλαμβανομένου και του ‘’Crime In Progress’’, όπου ο Batman μπορεί να βοηθήσει το αστυνομικό τμήμα του Gotham City με σκοπό να βελτιώσει τη φήμη του και να συλλέξει Experience Points. Επιπλέον, ο ήρωας μπορεί να επιλέξει να επιδοθεί στην καταπολέμηση δευτερευόντων bosses, όπως ο Anarky, ο οποίος γεμίζει την πόλη με βόμβες και προκαλεί το χάος.

Η Batcave δίνει τη δυνατότητα στο Batman να αλλάξει κοστούμια, να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό του και να αποκτήσει πρόσβαση σε χάρτες για προπόνηση στη μάχη.

Το Batman Arkham Origins είναι ο πρώτος τίτλος στη σειρά που δίνει τη δυνατότητα multiplayer, με τον Batman και τον Robin να έρχονται αντιμέτωποι με τις συμμορίες των Joker και Bane.

 

Επί της ουσίας…

…ένας καλός τίτλος σε γενικές γραμμές αν και όχι αντάξιος των δυο προηγούμενων. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι η Rocksteady (η δημιουργική ομάδα των Asylum και City) αποφάσισε να δώσει τα ηνία – τουλάχιστον για αυτόν τον τίτλο – στην Warner Bros. Games Montreal. Παρότι η υπόθεση είναι πολύ καλή και ελκυστική – δεν λείπει μάλιστα και η ανατροπή στην πλοκή-, το γεγονός ότι κάποια στοιχεία από το gameplay των προηγούμενων τίτλων εμφανίζονται αυτούσια και ολόιδια, ενώ ακόμη μερικές από τις μάχες με τα bosses είναι κακώς σχεδιασμένες, λειτουργούν αρνητικά για τη συνολική εικόνα και αποτίμηση του Origins. Πάντως, όσοι δεν έχουν ξεκινήσει τη σειρά, ο συγκεκριμένος τίτλος, καθότι και prequel, θα ήταν ιδανικός για να κάνετε την αρχή και να βυθιστείτε στον κόσμο – και κυρίως στον υπόκοσμο – του Σκοτεινού Ιππότη.

Image

 

Gameplay Trailer

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s