FUCK YEAH! ΣΩΘΗΚΑΜΕ!

greek-girlΚυρίες και κύριοι φορέστε τις ζώνες σας και κρατηθείτε καθώς εδώ και λίγες ώρες έχουμε μπει στο 2014! Όσοι δεν αντέχουν τις δυνατές συγκινήσεις καλύτερα να μεταναστεύσουν γιατί στην Ελλάδα του 2014 θα συμβούν κοσμοϊστορικά γεγονότα που ξεπερνούν τα όρια της πιο τρελής φαντασίας. Ο πρωθυπουργός μας, ο Αντώνης ο Σαμαράς το είπε ξεκάθαρα: τα δύσκολα τέλειωσαν. ΑΠΟ ΤΗ 1/1/2014 ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Εκείνο το βράδυ της 30/12/2013 που άκουσα το διάγγελμα του δικού μας Αντώνη θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό μου. Όπως φαντάζομαι και στο μυαλό κάθε Έλληνα. Παραθέτω εδώ το link με το βίντεο του ιστορικού αυτού διαγγέλματος:… Ή μάλον όχι. Ο πρωθυπουργός μας είναι πολύ sexy γι αυτό το site. Αν θέλετε μπορείτε να το ψάξετε μόνοι σας, αφού κλείσετε το παράθυρο των Modern Writers. Αλλά ας τ ‘αφήσουμε αυτά, η ουσία είναι ότι έρχεται ή μάλλον ότι ήρθε η ανάπτυξη. Τα προβλήματά μας τελείωσαν, η ανεργία ως δια μαγείας θα εξαφανιστεί, ο φόρος θέρμανσης θα μειωθεί, η διαφθορά θα είναι πλέον ένα κακόγουστο αστείο, οι μισθοί θα αυξηθούν περίπου κατά 800%, το πλεόνασμα θα ξεπεράσει αυτό της Κίνας, οι άστεγοι θα μετακινηθούν σε πολυτελείς επαύλεις και θα τρώνε αστακούς, η τρύπα του όζοντος θα κλείσει κι ο Παναθηναϊκός θα πάρει πρωτάθλημα. Ναι κυρίες και κύριοι για όσους δεν το κατάλαβαν ήρθε η ανάπτυξη.

 

Εν τω μεταξύ είναι πολύ αστείος ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται και αντιμετωπίζεται η λέξη ‘ανάπτυξη’. Λες και δεν είναι κάτι απτό και συγκεκριμένο που περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις, αλλά σαν μια θεϊκή οντότητα η οποία θα έρθει να μας σώσει. Ένας ύπουλος τρόπος καλλιέργειας μιας μορφής μεσσιανισμού στο μυαλό των ανθρώπων, ώστε να μην απαιτούν την αληθινή πρόοδο, αλλά να ψάχνουν μάταια μια σωτηρία που δε θα έρθει ποτέ. Άλλοι τη φαντάζονται σαν τη θεά Αθηνά που με τη σοφία της θα μας σώσει, άλλοι με sexy brazil κωλαράκι, άλλοι σκύλα, άλλοι καλή, άλλοι πλούσια… μια γκόμενα τέλος πάντων που θα έρθει και θα μας τα στάξει.

 

Φύσικά η ανάπτυξη και πιο συγκεκριμένα η οικονομική ανάπτυξη, είνα κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι οι δράσεις από τη μεριά του κράτους για την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το οποίο επιτυγχάνεται με αύξηση των μισθών και με ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για τις μικρές επιχειρήσεις και οι δράσεις από τη μεριά των πολιτών για ορθή τοποθέτηση και επένδυση των κεφαλαίων που κατέχουν. Με συνεχή  μείωση μισθών και αύξηση των φόρων δε γίνεται δουλειά. Βέβαια ο δήμος Αθηνών είχε την πρωτοποριακή ιδέα να κρατήσει τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι τις 23:00 για να τονωθεί λέει η εμπορική κίνηση… Πιο υποκριτικό δηλαδή κι από τις αγαθοεργίες που γίνονται τις μέρες των Χριστουγέννων.

 

Τέλος πάντων ας μην αφήνουμε χαζές σκέψεις να μας χαλάνε τη διάθεση. Ανοίξτε τα παράθυρά σας, τρέξτε στους δρόμους κι αναπνεύστε, γεμίστε τα πνευμόνια σας με ανάπτυξη. Αφού το είπε ο Αντώνης ότι ήρθε δε χρειάζεται να το συζητάμε. Στην τελική δεν είναι και τόσο παράλογο…

 

Καλή μας χρονιά λοιπόν και καλή ανάπτυξη σε όλους!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s