WHEN THE HEROES COLIDE…

Image

Injustice: Gods Among Us

 

Εκδότης: Warner Bros. Interactive Entertainment

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2013

Είδος: Fighting

Κονσόλες: PlayStation 3, PlayStation 4, PC, PlayStation Vita, Wii U, Xbox 360, iOS, Android

Απαιτήσεις Συστήματος: CPU Intel Core 2 Duo 2.4GHz, 2GB RAM, Nvidia GeForce 8800 GTS, DX 10

 

Η υπόθεση: Η ιστορία του τίτλου τοποθετείται σε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Ο Joker έχει ξεγελάσει τον Superman στο να σκοτώσει την Lois Lane και το αγέννητο παιδί τους, όπως επίσης και να καταστρέψει τη Metropolis. Παρασυρμένος από τη θλίψη και την οργή του, ο Superman παίρνει την εκδίκησή του σκοτώνοντας τον Joker, μπροστά στον Batman. Καθώς ο Superman δε μπορεί να ξεπεράσει τις πράξεις που τον έβαλε να κάνει ο Joker, παίρνει τον έλεγχο διάφορων εθνών ανά την υφήλιο και ιδρύει μια νέα παγκόσμια τάξη για να πετύχει παγκόσμια “ειρήνη”. Οι ήρωες της Γης έρχονται αντιμέτωποι με μια οδυνηρή επιλογή: να ενταχθούν στο καθεστώς (Regime) που ιδρύει ο Superman ή να συμμαχήσουν με την αντίσταση (Insurgency) του Batman; Έτσι, ξεσπά ένας πόλεμος ανάμεσα στις δυο αυτές δυνάμεις, ένας πόλεμος ικανός να κλονίσει τα θεμέλια της ίδιας της ανθρωπότητας.

 

Gameplay

Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε μια πληθώρα από τους ήρωες της DC Comics καθώς συγκρούεται σε επικές μάχες 1 vs 1. Κάθε μάχη αποτελείται από ένα γύρο, ωστόσο οι ήρωες έχουν δυο μπάρες ζωής (μπλε και κόκκινη).

Image

Η λίστα των σούπερ ηρώων που εμφανίζονται στο παιχνίδι περιλαμβάνει τους Batman, Superman, Joker, Lex Luthor, Flash, Green Arrow, Wonder Woman, Green Lantern, Catwoman, Solomon Grundy κ.α. Ως DLC, εμφανίζονται, επίσης, οι Batgirl, Martian Manhunter, Lobo, Zatanna, Zod και Scorpion (με τον τελευταίο να αποτελεί το μοναδικό ήρωα που περιέχεται στο παιχνίδι και δεν ανήκει στον κόσμο της DC).

Image

Η δημιουργική ομάδα του συγκεκριμένου τίτλου έδωσε μεγάλη έμφαση και λεπτομέρεια τόσο στο σχεδιασμό των χαρακτήρων, όσο και στη δημιουργία του περιβάλλοντος.

 

Σχετικά με τους χαρακτήρες, θα μπορούσαμε να πούμε πως χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες, τους power characters και τους gadget characters. Οι πρώτοι επικεντρώνονται στις υπερδυνάμεις τους για να πολεμήσουν, ενώ λειτουργούν ανάλογα και στην πίστα στην οποία μάχονται. Αντίθετα, οι δεύτεροι αξιοποιούν την τεχνογνωσία και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να επιτεθούν. Έτσι, για παράδειγμα εάν σε μια πίστα υπάρχει ένα αυτοκίνητο, ο Superman (power character) θα επιτεθεί στον αντίπαλό του σηκώνοντας το όχημα και εκτοξεύοντάς το προς το μέρος του, ενώ ο Batman (gadget character) θα τοποθετήσει μια βόμβα στο αμάξι, την οποία μπορεί να πυροδοτήσει αργότερα, όταν ο αντίπαλός του θα βρίσκεται κοντά. Επιπλέον, κάθε ήρωας έχει ένα δικό του ξεχωριστό χαρακτηριστικό, ένα είδος δύναμης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Superman μπορεί να δημιουργήσει ένα είδος boost, που αυξάνει τα στατιστικά του (επίθεση, άμυνα, ταχύτητα κ.ο.κ.), ενώ ο Batman μπορεί να καλέσει ρομποτικές νυχτερίδες, που τον προστατεύουν και επιτίθενται στον αντίπαλο. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε χαρακτήρας σκιαγραφείται πιστά, ενώ οι δυνάμεις και οι ικανότητες του εκάστοτε ήρωα διαφέρουν ριζικά από έναν άλλο, διαμορφώνοντας εντελώς διαφορετικές τακτικές εφόρμησης και στυλ επιθέσεων.

Image

Όσον αφορά το περιβάλλον, παρουσιάζονται 15 διαφορετικές πίστες-μέρη των ηρώων που εμφανίζονται στο παιχνίδι. Έτσι έχουμε για παράδειγμα το Fortress of Solitude, τη Batcave, τον Watchtower, την Atlantis, το Joker’s Asylum κ.α. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι το γεγονός ότι κάθε πίστα είναι πολυεπίπεδη που σημαίνει ότι μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικά μέρη στα οποία μπορούν να μεταβούν οι μαχητές, πράγμα που δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και καθιστά το παιχνίδι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι η διαφορετική προσέγγιση που δίνεται στην κατασκευή κάθε πίστας αλλά και οι δυνατότητες που αυτή προσφέρει. Για παράδειγμα, στη Batcave υπάρχει ένας διακόπτης που όταν ένας παίκτης τον πιέσει τότε εκτοξεύονται πύραυλοι από το Batmobile σε μια προκαθορισμένη θέση, δυσκολεύοντας τον αντίπαλο ή ακόμη και προκαλώντας του ζημιά. Επιπρόσθετα, σε κάποιες πίστες υπάρχουν χειροβομβίδες, βαρέλια κ.α. τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει ο κάθε παίκτης για να επιτεθεί.

Image

Κατά τη διάρκεια της μάχης, οι ήρωες έχουν έναν ξεχωριστό μετρητή, τον super meter. Kάθε παίκτης μπορεί να αυξήσει τον super meter του ήρωά του είτε εκτελώντας combos στη μάχη, είτε δεχόμενος χτυπήματα από τον αντίπαλο. Γεμίζοντας σταδιακά το super meter, ο κάθε ήρωας μπορεί να προχωρήσει σε πιο ξεχωριστές εντυπωσιακές επιθέσεις ή ακόμη και να μπλοκάρει και έπειτα να αντεπιτεθεί στον αντίπαλο. Γεμίζοντας ολόκληρο τον super meter, κάθε παίκτης μπορεί να εφαρμόσει τη δυνατότερη επίθεση του ήρωά του, μια μορφή υπερδύναμης που προκαλεί μεγάλη ζημιά στη ζωή του αντιπάλου.

Image

Η ιστορία του τίτλου χωρίζεται σε 7 κεφάλαια. Καθώς η πλοκή προχωρά, ο παίκτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικούς ήρωες τον ήρωα που επιθυμεί, αλλά και να αλλάξει ήρωα έπειτα από ένα σημείο. Ο παίκτης έχει ακόμη τη δυνατότητα να συλλέξει Experience Points, προκειμένου να ξεκλειδώσει εναλλακτικά skins για κάθε ήρωα (κάθε ήρωας έχει 3 skins, στολές δηλαδή που μπορεί να φορέσει), μουσική, concept art και άλλο bonus υλικό.

 

Επί της ουσίας…

… ένα φοβερό παιχνίδι που ξεφεύγει και προχωρά πολύ παραπέρα από άλλους τίτλους του ίδιου είδους! Έχοντας εξαιρετικά γραφικά και πολλά νέα πρόσθετα στοιχεία και καινοτομίες στον τρόπο του παιχνιδιού, το Injustice: Gods Among Us καταφέρνει επιτυχώς να κερδίσει τους παίκτες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να πάρουν υπό τον έλεγχό τους θρυλικούς ήρωες της DC Comics και να δημιουργήσουν επικές αναμετρήσεις και μοναδικά dream matches! Ήδη, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε raider92 και phadom έχουν γράψει ιστορία! Διάλεξε κι εσύ τον ήρωα που προτιμάς και ξεκίνα τη μάχη!

 

Gameplay Trailer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s