EVERYTHING IS CONNECTED

Image
WATCH_DOGS

Πριν ακόμη από την επίσημη κυκλοφορία του στο ευρύ κοινό, το Watch_Dogs κατόρθωσε να αποσπάσει περισσότερα από 170 pre release βραβεία, συμπεριλαμβανομένου 3 βραβείων GameCriticsAwards! Ο νέος τίτλος της Ubisoft που αναμένεται να συναρπάσει…

 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2014 (27 Μαΐου)

Εκδότης: Ubisoft

Είδος: Open world action-adventure

Κονσόλες: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Ο εν λόγω τίτλος τοποθετείται στο Σικάγο του Ιλινόις όπου εδρεύει ένας υπερυπολογιστής γνωστός ως CtOS (Central Operating System). Κάθε τεχνολογικό εργαλείο μέσα στην πόλη είναι καταχωρημένο στο CtOS, το οποίο με τη σειρά του περιέχει πληροφορίες για όλους τους κατοίκους της πόλης και περιλαμβάνει διάφορες λειτουργίες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν αναλόγως. Κεντρικός ήρωας του παιχνιδιού είναι ο Aiden Pierce, ένας δεινός hacker, ο οποίος, διεισδύοντας μέσα στον CtOS, μπορεί να εισβάλει σε διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα, είτε για να τα ελέγξει και να αποκτήσει πληροφορίες είτε για να προκαλέσει βλάβες και να τα καταστρέψει.

 

Ολόκληρη η υπόθεση του παιχνιδιού περιστρέφεται γύρω από τα σύγχρονα φαινόμενα της εποχής της πληροφορίας και του τεχνολογικού πολέμου μέσα από την ανταλλαγή δεδομένων και τη ραγδαία αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας από τον άνθρωπο.

Image

 

Gameplay

Το Watch_Dogs είναι ένας openworld action-adventure τίτλος (σε στυλ GTA, Sleeping Dogs κ.α.), με τον παίκτη να παίρνει τον έλεγχο του Aiden Pearce, ενός πανίσχυρου και επικίνδυνου hacker. Όπως είναι αναμενόμενο, ως hacker ο Aiden έχει την ικανότητα να διεισδύει σε ηλεκτρονικές συσκευές προκειμένου να τις ελέγξει με διάφορους τρόπους ή να τις καταστρέψει με σκοπό να ολοκληρώσει τις αποστολές που εμφανίζονται στο δρόμο του. Έτσι, για παράδειγμα, ο πρωταγωνιστής μπορεί να εισβάλει στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων ούτως ώστε να αποσπάσει χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, να προκαλέσει δυσλειτουργίες στον εξοπλισμό αντιπάλων ως αντιπερισπασμό, να εισβάλει στους φωτεινούς σηματοδότες ενός δρόμου προκειμένου να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα κ.α. Εκτός βέβαια από τις hacking ικανότητες του πρωταγωνιστή, ο ήρωας είναι και ένας εξαιρετικός μαχητής, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει και να εξουδετερώσει τους αντιπάλους του με τις ίδιες του τις γροθιές. Επιπρόσθετα, στο σύστημα μάχης αξιοποιούνται ορισμένα stealth στοιχεία, όπως ακόμη και κινήσεις parkour. Τέλος, ο παίκτης διαθέτει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και διάφορα όπλα (περίστροφα, αυτόματα κ.α.), καθώς το παιχνίδι έχει στοιχεία third-person shooter.

Image

Οι παίκτες μπορούν, επίσης, να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τους κατοίκους της πόλης μέσω ανατροφοδοτήσεων στο κινητό του ήρωα. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν την ταυτότητα του εκάστοτε πολίτη, την υγεία του, τη συμπεριφορά του κ.α.

Image

Οι αποστολές που λαμβάνει ο πρωταγωνιστής ποικίλλουν: να εξουδετερωθεί κάποιος συγκεκριμένος στόχος, να ξεφύγει ο ήρωας από την αστυνομία ή ακόμα και να παρακολουθήσει ο παίκτης ενδεχόμενα θύματα προκειμένου να αποτρέψει τη δολοφονία τους και να σταματήσει τον δράστη!

Image

Το παιχνίδι παρουσιάζεται μέσα από την προοπτική τρίτου προσώπου.

Τέλος, το παιχνίδι διαθέτει και δυνατότητα για multiplayer.

 

Επί της ουσίας…

…ένας πολλά υποσχόμενος τίτλος που αναμένεται να χαρίσει πολλές ώρες εξαιρετικά προσεγμένου και καλοστημένου gameplay σε συνδυασμό με μια πολύ ελκυστική πλοκή! Το στοιχείο που καθιστά το Watch_Dogs μοναδικό είναι αναμφίβολα το hacking! Σε κανένα άλλο παιχνίδι δε δίνεται τόση έμφαση και λεπτομέρεια σε αυτό τον τομέα όσο στο εν λόγω παιχνίδι. Ένας τίτλος must  για τους φαν των action-adventure και ιδίως για τους λάτρεις του μοναδικού κόσμου των hackers! Το μόνο σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ανταμείψει και με το παραπάνω όποιον αποφασίσει να το προτιμήσει!

Image

 

Gameplay Trailer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s