INFILTRATE THE TRIADS

Image

Sleeping Dogs

 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2012

Εκδότης: Square Enix, Namco Bandai Games

Είδος: Action-Adventure

Κονσόλες: PC, PlayStation 3, Xbox 360

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο τίτλος τοποθετείται στο σύγχρονο Χονγκ Κονγκ, με τον παίκτη να παίρνει τον έλεγχο του WeiShen, ενός αστυνομικού του τμήματος του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος έχει μετατεθεί στο αστυνομικό σώμα του Χονγκ Κονγκ. Αποστολή του Wei είναι να λειτουργήσει ως “μυστικός” αστυνομικός και να διεισδύσει στις συμμορίες των Τριάδων (κινεζική μαφία) προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες και να εξαρθρώσει ολόκληρη την οργάνωση. Έτσι, ο πρωταγωνιστής καλείται να εκπληρώσει δυο διαφορετικούς ρόλους: αφενός, ως παράνομος, πρέπει να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη και την εύνοια της μαφίας με σκοπό να συγκεντρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες και αφετέρου, ως αστυνομικός, πρέπει να παραδώσει την οργάνωση των Τριάδων και τα αφεντικά της στη δικαιοσύνη.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές και ο ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολες αποφάσεις και επικίνδυνες καταστάσεις. Θα καταφέρει να βγει αλώβητος και να πετύχει το στόχο του;

 

Gameplay

Ο τίτλος παρουσιάζεται μέσα από την οπτική τρίτου προσώπου, ενώ το παιχνίδι βασίζεται στο στοιχείο του open world, με τον παίκτη να μπορεί όποτε επιθυμεί να αφήνει τις κύριες αποστολές για να εξερευνήσει την πόλη, να αναλάβει side missions κ.ο.κ.

Ένα από τα πιο μεγάλα πλεονεκτήματα στον τρόπο του παιχνιδιού αποτελεί η ελευθερία του ήρωα, καθώς αυτός μπορεί να τρέξει, να σκαρφαλώσει, να κολυμπήσει, όπως επίσης και να χρησιμοποιήσει όπλα και να εφαρμόσει πολεμικές τέχνες στις συγκρούσεις του με τυχόν αντιπάλους. Ακόμη, ο Wei έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει αυτοκίνητα, μηχανές και βάρκες (μπορεί ακόμη και να αγοράσει οχήματα με τα λεφτά που συλλέγει από την ολοκλήρωση των αποστολών).

Image

Στη διαδικασία της μάχης, ο τίτλος υιοθετεί ένα σύστημα, το οποίο λίγο πολύ επιτρέπει στον παίκτη να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλούς αντιπάλους μέσω επιθέσεων/αντεπιθέσεων και ελιγμών (το σύστημα μάχης μοιάζει πολύ με το Freeflow σύστημα που χρησιμοποιείται στη σειρά Batman Arkham). Ακόμη, ο ήρωας μπορεί να εκμεταλλευτεί το περιβάλλον, στο οποίο μάχεται προκειμένου να εξουδετερώσει πιο γρήγορα και πιο εντυπωσιακά τους αντιπάλους του.

Image

Σχετικά με την οδήγηση, ένα εντυπωσιακό σημείο του τίτλου αποτελεί η ικανότητα του Wei να εξέλθει από ένα όχημα εν κινήσει ή ακόμη και να πηδήξει πάνω σε άλλα οχήματα που κινούνται με την ίδια ταχύτητα.

Image

Όταν ο παίκτης δεν ολοκληρώνει κάποια αποστολή μπορεί να ασχοληθεί με άλλα πράγματα μέσα στην πόλη, όπως για παράδειγμα να πάρει μέρος σε αγώνες αυτοκινήτων, να στοιχηματίσει σε παράνομες κοκορομαχίες, να συμμετάσχει σε κλοπές αυτοκινήτων κτλ.

Image

Μέσα από την ολοκλήρωση των αποστολών, ο ήρωας συλλέγει XP points, οι οποίοι με τη σειρά τους προσφέρουν πρόσβαση σε μια πληθώρα αναβαθμίσεων και ικανοτήτων. Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι υπάρχουν 3 διαφορετικά είδη XP points: το Triad XP, το Police XP, το Face XP. Τα δυο πρώτα μετρούν την αφοσίωση του Wei στις Τριάδες και στην αστυνομία αντίστοιχα και αυξάνονται από την ολοκλήρωση ανάλογων αποστολών. Το τελευταίο είδος XP αφορά τη γενικότερη φήμη του πρωταγωνιστή. Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει ο ίδιος όπως επιθυμεί τον Wei, καθώς μπορεί να τον εξοπλίσει με διαφορετικά αξεσουάρ, ρούχα και οχήματα, ενώ θα λαμβάνει διαφορετικές αντιδράσεις ανάλογα με τη συμπεριφορά και το ύφος του από τους ανθρώπους μέσα στη ροή του παιχνιδιού.

Image

Το ενδιαφέρον με τις αναβαθμίσεις βρίσκεται στο γεγονός ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες ολότελα διαφορετικές μεταξύ τους. Οι αναβαθμίσεις ως αστυνομικός και οι αναβαθμίσεις ως παράνομος. Για παράδειγμα, στις πρώτες ο Wei μπορεί να αποκτήσει ένα slim jim προκειμένου να εισέρχεται σε αυτοκίνητα χωρίς να ενεργοποιεί το συναγερμό, ενώ στις δεύτερες να αυξήσει τη δύναμη που προκαλούν τα χτυπήματά του. Τέλος, συγκεντρώνοντας αγάλματα που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην πόλη, ο Wei μπορεί να αποκτήσει περισσότερες πολεμικές ικανότητες και νέες κινήσεις και επιθέσεις.

 

Επί της ουσίας…

…ένας εξαιρετικός τίτλος! Το μεγαλύτερο ατού του συγκεκριμένου τίτλου αποτελούν αναμφίβολα οι δυο ολότελα διαφορετικές ζωές του Wei. Από τη μια καλείται να υπερασπιστεί τους πολίτες και να υπηρετεί το νόμο, ενώ από την άλλη υποχρεώνεται να προβεί σε αποτρόπαιες πράξεις και να έρθει σε επαφή με τη σκοτεινή του πλευρά προκειμένου να κερδίσει και να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη και την εύνοια των Τριάδων. Στην ουσία, δηλαδή, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα στο ίδιο παιχνίδι να ενσαρκώσει τόσο το ρόλο του ήρωα όσο και το ρόλο του αντιήρωα.

 

Ένα ακόμα δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού συνιστά ο λεπτομερής σχεδιασμός του ευρύτερου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κινείται και δρα ο ήρωας. Επίσης, με εξαιρετικά δοσμένο τρόπο αποδίδεται το σύστημα μάχης, το οποίο όχι μόνο σου προσφέρει την ευκαιρία να αξιοποιήσεις το άμεσο περιβάλλον σου στη διαδικασία της μάχης, αλλά και με τις επιθέσεις/αντεπιθέσεις και τους ελιγμούς καθιστά τις αναμετρήσεις με τους αντιπάλους άκρως απολαυστικές και δίνει γενικότερα στον τρόπο του παιχνιδιού μια πνοή ρεαλισμού, καθώς το gameplay γίνεται πρωτότυπο, ευφάνταστο και διασκεδαστικό.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένας από τους καλύτερους νέους action-adventure τίτλους!

Image

 

Gameplay Trailer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s