HOW I MET YOUR MUSIC -PART 1-

 

 

 

 

 

How I Met Your Mother. Η Αμερικανική, κωμική σειρά που πολλοί από εμάς αγαπήσαμε έφτασε στο τέλος της στις 31 Μαρτίου, μετά από 9 χρόνια προβολής. Η σειρά του ρομαντισμού, η σειρά του γέλιου, η σειρά της παρέας, η σειρά των πιο τρελών ιστοριών και η σειρά των high – fives έριξε τίτλους τέλους στο δύσκολο, αλλά και όμορφο “ταξίδι” του Αρχιτέκτονα Τεντ Μόσμπυ. Ένα ταξίδι που αποσκοπούσε στην αναζήτηση και εύρεση τελικά της “Μίας”, της ιδανικής γυναίκας. Η σειρά μας πέρασε σημαντικά μηνύματα τόσο για την αληθινή φιλία όσο και για την πραγματική αγάπη..ηθικά διδάγματα, τα οποία πήγαζαν είτε μέσα από μικρά καθημερινά πράγματα είτε μέσα από τις πιο ξέφρενες ιστορίες των πρωταγωνιστών.

Μια φίλη μου, μου είχε πει κάποτε πως ίσως τελικά να είναι πολύ δύσκολο να βρει ο καθένας από μας το άτομο που ταιριάζει πραγματικά απόλυτα..ότι είναι σαν να ψάχνουμε ένα μοναδικό κομμάτι παζλ, το οποίο αποτελεί μέρος εκατομμυρίων κομματιών..και ακόμη, πως είσαι τόσο σίγουρος πως δεν ψάχνεις στο λάθος παζλ; Ο Τεντ απ’ ότι φαίνεται έψαχνε στο σωστό παζλ και εν τέλει βρήκε το κομμάτι που του έλειπε!

Αυτές τις 9 σεζόν, λοιπόν, παρακολουθήσαμε τις πιο έντονες και σημαντικές στιγμές του ρομαντικού και ονειροπόλου Αρχιτέκτονα Μόσμπυ. Κάποιες από αυτές ήταν τόσο δυνατές και τόσο τέλεια εναρμονισμένες με τη μουσική επένδυση της σειράς που πραγματικά μας άγγιξαν, μας προβλημάτισαν και μας επηρέασαν σε έντονο βαθμό. Επειδή τα τραγούδια που μας χάρισε η σειρά είναι πάρα πολλά, σε αυτό το πρώτο μέρος θα παρουσιάσω τα κορυφαία μουσικά κομμάτια που ξεχώρισα από τις πέντε πρώτες σεζόν και στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν και τα υπόλοιπα.

Προσοχή: Ακολουθούν SPOILERS!

 

SEASON 1

 

Season 1, Episode 6 | The Slutty Pumpkin

Ο Τεντ πηγαίνει σε ένα Halloween πάρτι, ελπίζοντας πως θα συναντήσει ένα κορίτσι, το οποίο γνώρισε στο ίδιο πάρτι 4 χρόνια πριν. Στο τέλος της βραδιάς, ενώ το πάρτι έχει ολοκληρωθεί, καταλήγει να περιμένει, ακόμα και τότε, την “slutty pumpkin”, παρέα με την Ρόμπιν.

hs01e06

 

Season 1, Episode 10 | The Pineapple Incident

Απολαυστικός Τεντ, υπό την επήρρεια αλκοόλ, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας μέσα στο MacLaren’s Pub και τηλεφωνεί στην Ρόμπιν για να της τραγουδήσει λίγο Cheap Trick!

hs01s10

 

Season 1, Episode 12 | The Wedding

Ο Τεντ βλέπει για πρώτη φορά την Βικτόρια.

hs01e12

 

Season 1, Episode 18 | Nothing Good Happens After 2 AM

“Τίποτα καλό δεν συμβαίνει μετά τις 02:00“. Αυτό ήταν το μάθημα που πήρε ο Τεντ έπειτα από μια περίεργη βραδιά στο σπίτι της Ρόμπιν, όπου εν τέλει άθελά του κατάφερε να πληγώσει δύο ανθρώπους, τους οποίους νοιαζόταν.

hs01e18

 

Season 1, Episode 22 | Come On

Ο Τεντ προσπαθεί να προκαλέσει καταιγίδα με το χορό της βροχής για να αποτρέψει την Ρόμπιν να φύγει με το λάθος άτομο το Σαββατοκύριακο. “Come on universe, give me some rain”!

hs01e22

 

SEASON 2

 

Season 2, Episode 1 | Where Were We?

Η Λίλυ επιστρέφει μετά από καιρό στο MacLaren’s, αλλά διστάζει να χαιρετίσει τον Μάρσαλ. Απλά παρακολουθεί την παρέα της να πίνει την καθιερωμένη μπίρα στην pub.

hs02e01

 

Season 2, Episode 17 | Arrivederci, Fiero

Αναδρομή στα φοιτητικά χρόνια του Τεντ και του Μάρσαλ και στο περιπετειώδες ταξίδι τους με το αμάξι, έχοντας για μοναδική συντροφιά το κλασικό “500 miles”!

hs02e17

 

Season 2, Episode 21 | Something Borrowed

Στο προτελευταίο επεισόδιο της 2ης σεζόν ο Μάρσαλ παντρεύεται την Λίλυ.

hs02e21

 

Season 2, Episode 22 | Something Blue

Ο Τεντ χωρίζει με την Ρόμπιν και αναθεωρεί για πολλοστή φορά αν είναι ή όχι αυτή η εκλεκτή!

hs02e22

 

SEASON 3

 

Season 3, Episode 12 | No Tomorrow

Ο Τεντ βρίσκει την κίτρινη, ξεχασμένη ομπρέλα της Τρέισι!

hs03e12

 

Season 3, Episode 13 | Ten Sessions

Ο Τεντ καταφέρνει να πείσει την Στέλλα να βγει ένα δίλεπτο, μαγικό ραντεβού μαζί του!

hs03e13

 

SEASON 4

 

Season 4, Episode 5 | Shelter Island

Η Στέλλα αφήνει τον Τεντ λίγο πριν το γάμο τους για να καταλήξει και πάλι με τον πρώην σύζυγό της.

hs04e05

 

Season 4, Episode 6 | Happily Ever After

Ο Τεντ οδεύει προς το σπίτι της Στέλλας και σκέφτεται να τις μεταφέρει όλες τις σκέψεις οργής που κρατάει μέσα του. Αλλά τη στιγμή που τη βλέπει από μακριά να είναι πραγματικά ευτυχισμένη συνειδητοποιεί πως δεν πρέπει παρά να σιωπήσει και να προχωρήσει μπροστά. “In that moment i wasn’t angry anymore. I could see Stella was meant to be with Tony. Kids, you may think your only choices are to swallow your anger or throw it in someone’s face. There’s a third option: you can just let it go and only when you do that is it really gone and you can move forward.”

hs04e06

 

Season 4, Episode 24 | The Leap

Η σεζόν κλείνει και βλέπουμε κάθε μέλος της παρέας να κάνει ένα άλμα, ένα προσωπικό άλμα, το οποίο σε κάνει να προχωρήσεις μπροστά δίχως να κοιτάξεις πίσω. Ήταν η χρονιά που η υποτιθέμενη “Μία” παράτησε τον Τεντ λίγο πριν το γάμο, η χρονιά που ο ρομαντικός Μόσμπυ απολύθηκε, δέχτηκε “ξύλο” από έναν φουσκωτό, αλλά και από μια κατσίκα!

hs04e24

 

SEASON 5

 

 

Season 5, Episode 11 | Last Cigarette Ever

Ο Τεντ μας αφηγείται τα σημαντικά γεγονότα των βασικών ηρώων, τα οποία ήταν τόσο σημαδιακά που κατάφεραν να τους οδηγήσουν στο κόψιμο μιας άσχημης και ηλίθιας συνήθειας: το τσιγάρο.

hs04e11

 

Season 5, Episode 21 | Twin Beds

Η Ρόμπιν αποφασίζει να σταματήσει τη συγκατοίκηση με τον Τεντ και να αποχωρήσει από το σπίτι.

hs05e21

 

Season 5, Episode 24 | Doppelgangers

Η 5η σεζόν κλείνει με μια σκηνή, στην οποία ο Μάρσαλ και η Λίλυ παίρνουν μια πολύ σημαντική απόφαση: να κάνουν οικογένεια!

hs05e24

 To Be Continued.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s