ΤΙ ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ

Εικόνα1192Σε αυτές τις Ευρωεκλογές το πιο δύσκολο είναι ποιον να ψηφίσεις. Τουλάχιστον όμως να ξέρεις ποιον να μην ψηφίσεις. Eίναι και αυτό μια αρχή. Το να ψηφίσεις “τους ίδιους” δεν είναι λύση. Αλλά “οι άλλοι” σίγουρα δεν είναι η Χρυσή Αυγή..

Η Χρυσή Αυγή διαμαρτυρόταν ότι τα ΜΜΕ τους στερούν το δικαίωμα να μιλήσουν δημόσια, τους φιμώνουν και πνίγουν τις φωνές τους. Μεγάλο λάθος από την πλευρά των ΜΜΕ, αλλά και λάθος στρατηγικής από τους αντιπάλους της ΧΑ. Μακάρι να τους έβγαζαν στην τηλεόραση και στα πάνελ συνεχώς. Μόνο έτσι θα καταλαβαίναμε το ποιόν της παράταξης αυτής.

 

Όλα τα παρακάτω που αφορούν θέσεις της ΧΑ προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της:

Cartoons 20120222_4_Lisa Bensons_Greece, debt, SisyphusΕνώ όλοι αναζητούν τη λύση για την οικονομική κρίση, η ΧΑ την έχει ήδη βρει και την προτάσσει σαν τον ιδανικότερο τρόπο για να ορθοποδήσει το ελληνικό κράτος. Kάνουν λόγο για τα  κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Αιγαίο, νότια της Κρήτης και στις περιοχές ανατολικά της Θάσου, Ικαρία, Καστελόριζο κλπ.

Η εκμετάλλευση όμως του φυσικού αυτού πλούτου προϋποθέτει αρχικά την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι που είναι νόμιμο σύμφωνα με τη Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας, αφορμή πολέμου, όμως, σύμφωνα με την Τουρκία.

 

Συνεπώς, μία βιαστική κίνηση για “άμεση εθνικοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών” που διαλαλεί η ΧΑ θα ανακινήσει τη διαμάχη μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας για τη διεκδίκηση μίας “γκρίζας περιοχής” του Αιγαίου. Και την Ελλάδα δεν την παίρνει να πολεμήσει την Τουρκία τόσο από οικονομικής, όσο και στρατιωτικής άποψης. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν, υπό αυτές τις συνθήκες, να συνάψει η Ελλάδα αμυντική συμφωνία με την Τουρκία, κάτι που αναφέρεται ως αναγκαίο, παρακάτω στο κείμενο της ΧΑ;

 

Αλλά ακόμα και αν γίνουν οι εξορύξεις, μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα μετατραπούμε σε εμιράτο. Τη μερίδα του λέοντος θα την εισπράξει η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο και εμείς θα κερδίσουμε κάτι, μόνο αν μας το επιτρέψουν οι δανειστές μας.

 

racism-just-in-caseΕίναι γνωστό ότι η ΧΑ διανέμει τροφή στους άπορους. Επισημαίνει όμως: Μόνο στους Έλληνες άπορους. Σε ερώτηση προς τον κύριο Ηλία Παναγιώταρο, στέλεχος της ΧΑ, για το αν θα παρεχόταν συσσίτιο σε κάποιον που ενώ ήταν Έλληνας με ελληνική ταυτότητα, ήταν μαύρος, η απάντηση ήταν όχι γιατί Έλληνας δεν μπορεί να θεωρηθεί κάποιος που είναι μαύρος. Υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα υποκρισίας από αυτό;

 

Σε αυτήν την κρίσιμη οικονομικά και πολιτικά περίοδο, η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που να μπορεί να συνειδητοποιήσει πού έγκεινται οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων. Η ΧΑ όμως δεν βρίσκει θύτες, αλλά αποδιοπομπαίους τράγους. Η άγνοια, η προκατάληψη, ο ρατσισμός και η πατριδολαγνεία υπάρχουν έντονα μέσα στην παράταξη.

 

Χόμπι της ΧΑ, οι επιρρίψεις ευθυνών στους λαθρομετανάστες για την αύξηση της ανεργίας. Ισχυρίζεται ότι η ανεργία οφείλεται στο γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες παίρνουν τις δουλειές από τους Έλληνες, ότι η μαύρη εργασία των ξένων παραμέρισε τη νόμιμη εργασία των Ελλήνων και ότι η απέλαση των λαθρομεταναστών θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας.

 

Δε δέχεται να παραδεχτεί ότι οι κύριοι λόγοι της ανεργίας είναι η λιτότητα, η αύξηση τιμών, οι απολύσεις, τα απαγορευτικά φορολογικά μέτρα, η μερική ή προσωρινή και ανασφάλιστη εργασία. Η ΧΑ προτιμάει να φοράει παρωπίδες μπροστά στα γεγονότα και να παρασέρνει κάθε οπαδό της.

 

Λένε ότι η ΧΑ είναι ο εύκολος στόχος και γι’ αυτό τη χτυπάνε όλα τα μίντια. Μάλλον η ίδια δεν έχει την αίσθηση ότι η εικόνα που βγάζει προς τα έξω τονίζει τα τρωτά της σημεία αντί να τα κουκουλώνει, καθιστώντας την ευάλωτη σε λογής επιθέσεις.

 

Και σκέφτομαι ότι αντίστοιχα “άπλυτα” έχουν όλα τα άλλα μεγάλα κόμματα, όμως η Χρυσή Αυγή έχει το κερασάκι του φασισμού, που κάνει την τούρτα άνοστη χωρίς καν να θέλεις να τη δοκιμάσεις.

Α, και μετά την Αυγή έρχεται η δύση και η νύχτα είναι μεγάλη.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s