DRAKE’S ADVENTURES

Image

Uncharted

 

Εκδότης: Sony Computer Entertainment

Κονσόλες: PlayStation 3

Ημερομηνίες Κυκλοφορίας: 2007, 2009, 2011 (για Uncharted 1, 2, 3 αντίστοιχα)

Η σειρά που σε στέλνει στα πιο απίθανα και μαγευτικά μέρη του πλανήτη για την αναζήτηση χαμένων θησαυρών και την εξερεύνηση αρχαίων πολιτισμών! Κύριο χαρακτηριστικό της εν λόγω σειράς και το μεγαλύτερο ατού της είναι η περιπέτεια. Κάθε παιχνίδι αποτελεί και μια νέα ιστορία δράσης και μυστηρίου! Ιδού, λοιπόν, το Uncharted!

 

Πλοκή

Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες ενός κυνηγού θησαυρών, του Nathan Drake – ενός μαχητικού τύπου που θυμίζει λίγο πολύ μια μοντέρνα εκδοχή του Indiana Jones. Κάθε τίτλος της σειράς διαπραγματεύεται και ένα διαφορετικό προορισμό στην αναζήτηση χαμένων θησαυρών, τοποθετώντας κάθε φορά τον ήρωα σε μακρινά, πανέμορφα, αλλά και άκρως επικίνδυνα μέρη. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, ο πρωταγωνιστής θα γνωρίσει πιστούς φίλους που θα τον βοηθήσουν στα ταξίδια του, αλλά θα έρθει αντιμέτωπος και με μερικούς θανάσιμους εχθρούς.

Image

Uncharted I: Drake’s Fortune

Στον πρώτο τίτλο της σειράς, ο παίκτης γνωρίζει τον Nathan Drake, υποτιθέμενο απόγονο του σπουδαίου εξερευνητή sir Francis Drake, καθώς αυτός ξεκινά μια περιπέτεια για την ανεύρεση του χαμένου θησαυρού του El Dorado στη Νότιο Αμερική, με τη βοήθεια της δημοσιογράφου Elena Fisher και του φίλου και μέντορά του Victor Sullivan. Στην περιπέτειά τους αυτή, οι τρεις ήρωες θα βρεθούν αντιμέτωποι όχι μόνο με έναν ανταγωνιστή κυνηγό θησαυρών, αλλά και με φονικούς μισθοφόρους που αυτός προσέλαβε και τρομερούς πειρατές!

Ο πρώτος τίτλος της σειράς πούλησε περισσότερο από 1.000.000 αντίτυπα μέσα σε δέκα εβδομάδες!

Image

Uncharted II: Among Thieves

Έπειτα από τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, ο Drake έρχεται αντιμέτωπος με μια προδοσία που επιφέρει την αιχμαλωσία του. Με τη βοήθεια του μέντορά του Victor Sullivan και της πρώην κοπέλας του Chloe Frazer, αρχίζει ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για να εμποδίσει τα σχέδια των συνωμοτών αντιπάλων του· ένα ταξίδι που θα τον οδηγήσει στο Νεπάλ και στα Ιμαλάϊα στην προσπάθειά του να εντοπίσει τη χαμένη πόλη Shambhala.

 

Ο δεύτερος τίτλος της σειράς αποτελεί το παιχνίδι που απέσπασε τις περισσότερες θετικές κριτικές για το 2009, ενώ κατόρθωσε να κερδίσει τον τίτλο για το παιχνίδι της χρονιάς σε πολλά sites και blogs: IGN, Eurogamer, Game Informer, Joystiq, Kotaku, Giant Bomb, AIAS, X-Play, GameDevelopersChoiceAwards, SpikeVideoGameAwards!

Image

Uncharted III: Drake’s Deception

Στον τρίτο τίτλο της σειράς, η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από τη σχέση του Drake με το φίλο του Victor Sullivan και τα ταξίδια που πραγματοποιούν σε πολλά μέρη ανά τον κόσμο, όπως για παράδειγμα στην έρημο Rub’al Khali – τη μεγαλύτερη αμμώδη έρημο του πλανήτη – με σκοπό να εντοπίσουν την τοποθεσία της χαμένης πόλης Iram of the Pillars (επίσης γνωστή και ως Atlantis of the Sands) που αναφέρεται στο Κοράνι. Ο τίτλος εισάγει ακόμη πολλούς νέους συμμάχους, αλλά και μερικούς φοβερούς αντιπάλους.

 

Την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, ο τρίτος τίτλος της σειράς πούλησε 3.800.000 αντίτυπα! Κερδίζοντας πολλά βραβεία «Game of the Year» και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, ο τελευταίος μέχρι σήμερα τίτλος της σειράς αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για το 2011!

 

Uncharted IV:

Ένα teaser trailer για τον επόμενο τίτλο, ο οποίος θα είναι ο πρώτος τίτλος της σειράς που θα κυκλοφορήσει για το PlayStation 4!

 

Gameplay

Η σειρά αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό action-adventure στοιχείων και τρισδιάστατου platforming, ενώ παρουσιάζεται μέσα από την προοπτική τρίτου προσώπου.

Ο ήρωας έχει γενικά μεγάλη ελευθερία κινήσεων μέσα στους τίτλους, καθώς μπορεί να κολυμπήσει, να σκαρφαλώσει εκμεταλλευόμενος τυχόν αιχμές, να κρεμαστεί χρησιμοποιώντας σκοινιά προκειμένου να προσεγγίσει κάποιο δύσβατο σημείο κ.ο.κ.

Image

Ο Nate μπορεί ακόμη να χειριστεί όπλα, ενώ έχει τη δυνατότητα να κουβαλά μαζί του ένα δευτερεύον όπλο (για παράδειγμα πιστόλι), ένα κύριο όπλο (για παράδειγμα καραμπίνα) και χειροβομβίδες. Αυτά τα όπλα μπορούν, είτε να ανακτηθούν μέσα στους χάρτες των τίτλων, είτε να αποκτηθούν από τους αντιπάλους που έχει εξουδετερώσει ο πρωταγωνιστής.

Image

Με εξαίρεση τον πρώτο της τίτλο, η σειρά παρουσιάζει τη δυνατότητα για multiplayer gaming, τόσο συνεργατικό (co-op), όσο και ανταγωνιστικό (competitive). Το πρώτο είδος (co-op) επιτρέπει σε μέχρι και τρεις παίκτες να επιλέξουν ανάμεσα στον Drakeκαι άλλους δυο συμπολεμιστές προκειμένου να επιτευχθούν διαφορετικού είδους αποστολές. Το δεύτερο είδος επιτρέπει σε μέχρι και 10 παίκτες να συγκρουστούν σε δυο ομάδες των πέντε. Οι επιλογές που εμφανίζονται εδώ είναι το Deathmatch, το Plunder, το Team Objective, το Three Team Deathmatch, το Hardcore και  το Free for All, καθένα από τα οποία προσφέρει μια εναλλακτική σχετικά με το σκοπό της εκάστοτε αποστολής.

Image

Τέλος, καθώς οι παίκτες συλλέγουν πόντους, μπορούν να αναβαθμίσουν τους ήρωές τους και μπορούν να αγοράσουν περισσότερα upgrades (skins) τόσο για τους ήρωες όσο και για τους εχθρούς.

Image

Επί της ουσίας…

… τι να πει κανείς για αυτήν τη σειρά! Αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και βραβευμένες σειρές που κυκλοφορούν για τη συγκεκριμένη κονσόλα. Ένα κλασικό must παιχνίδι για όλους όσους διαθέτουν PlayStation. Η σειρά Uncharted πολύ απλά επιτυγχάνει σε κάθε τίτλο της να συνδυάσει ενδιαφέρουσα πλοκή, εξαιρετικά γραφικά και μοναδικό τρόπο παιχνιδιού (ιδίως οι αναμετρήσεις με όπλα και η μάχη σώμα με σώμα). Όσοι ψάχνουν για ένα καλό παιχνίδι και δεν το έχουν δοκιμάσει, το Uncharted υπόσχεται να σας ανταμείψει με άφθονες ώρες διασκέδασης και δράσης!

Image

 

Trailers

Uncharted II Gameplay Drake is on the run

 

Uncharted III Gameplay in the Desert

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s