ΟΙ “ΑΛΛΟΙ” ΜΕΣΑ ΜΑΣ

gustav-klimt-the-virgin-ii-20751Χωρίς να έχω καμία ιδέα από κριτική τέχνης και μόνο με αφορμή την ενστικτώδη αντίδραση που μου δημιουργεί αυτός ο πίνακας του Klimt θα κάνω τα συναισθήματα μου λέξεις.

Κοιτάω την κεντρική κοπέλα και μου δημιουργεί την εντύπωση αρχικά ότι είναι μόνη της στον πίνακα. Παρατηρώντας καλύτερα διακρίνω και άλλα σώματα που ευέλικτα στροβιλίζονται γύρω της. Την αγγίζουν, τη χαϊδεύουν, τη σφίγγουν δυνατά. Τι ζητούν από αυτή; Θέλουν να την κάνουν δικιά τους; Θέλουν να της μοιάσουν; Μάλλον τίποτα από όλα αυτά, γιατί οι περίεργες φιγούρες είναι η ίδια η κοπέλα. Είναι κομμάτια του εαυτού της. Είναι ο εαυτός της.

 

Δεν έχετε νιώσει ποτέ έτσι; Για τους άλλους ή και για εσάς τους ίδιους; Είναι τα πολλά πρόσωπα που φανερά ή πιο ύπουλα έρχονται και φεύγουν. Ανησυχίες, φόβοι, ανασφάλειες που μας κάνουν να αλλάξουμε για τους ανθρώπους που θεωρούμε σημαντικούς στη ζωή μας, για τους ανθρώπους που θα κάναμε τα πάντα. Ναι, αξίζει να θυσιάσουμε τη διαφορετικότητα μας για να ταιριάξουμε με τον γοητευτικό τύπο ή την απίστευτη κοπέλα που γνωρίσαμε. Ή και όχι!

 

Σκεφτείτε ξανά! Ο τύπος και η κοπέλα είναι όντως τόσο καλύτεροι από εσάς, τόσο που η αλλαγή επιβάλλεται; Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Εκατομμύρια, εντελώς διαφορετικά DNA διασχίζουν καθημερινά δρόμους, συζητούν, τραγουδούν, ψάχνουν το νόημα της ζωής. Είναι άνθρωποι που μοιάζουν άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, άνθρωποι που αλληλεπιδρούν χάρη στη διαφορετικότητα τους.

 

Βουτήξτε, λοιπόν, μέσα στον εαυτό σας, ανακαλύψτε την πλευρά του που σας αρέσει πιο πολύ και ζήστε με αυτή χωρίς να ενημερώσετε κανέναν για αυτή την επιλογή. Ίσως τότε, μόλις μετά τη βουτια αναδυθείτε στην επιφάνεια, να καταλάβετε ότι τελικά η κοπέλα στον πίνακα του Klimt δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κουβεντιάζει νωχελικά και απόλυτα ευτυχισμένη με της φιλές της. Τις φίλες που η ίδια διάλεξε επειδή είναι διαφορετικές από εκείνη.

Advertisements

One thought on “ΟΙ “ΑΛΛΟΙ” ΜΕΣΑ ΜΑΣ”

  1. ”Βουτήξτε, λοιπόν, μέσα στον εαυτό σας, ανακαλύψτε την πλευρά του που σας αρέσει πιο πολύ και ζήστε με αυτή χωρίς να ενημερώσετε κανέναν για αυτή την επιλογή.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s