WELCOME TO SKYRIM

Image

Elder Scrolls V: Skyrim

 

Εκδότης: Bethesda Softworks

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2011

Είδος: Action Role-Playing

Κονσόλες: PC, PlayStation 3, Xbox 360

Αποτελεί τον 5ο τίτλο της επιτυχημένης σειράς Elder Scrolls και ένα πραγματικά μοναδικό παιχνίδι στην κατηγορία των RPG!

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Το παιχνίδι τοποθετείται 200 χρόνια μετά τα γεγονότα του προηγούμενου τίτλου (Oblivion), ενώ ο ήρωας δραστηριοποιείται στη φανταστική επαρχία Skyrim, όπου, έπειτα από τη δολοφονία του βασιλιά, ξεσπά ένας εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα σε δυο αντιμαχόμενες πολιτικές παρατάξεις, τους Stormcloaks και την Imperial Legion. Μέσα σε αυτό το κλίμα συγκρούσεων και αγώνος για επιβίωση, η βασική ιστορία του τίτλου διαπραγματεύεται τις προσπάθειες του κεντρικού ήρωα να κατατροπώσει τον Alduin, ένα δράκο που σύμφωνα με προφητείες θα επιφέρει τη καταστροφή του κόσμου.

Image

 

Gameplay

Ο τίτλος παρουσιάζεται μέσα από την προοπτική πρώτου, αλλά και τρίτου προσώπου.

Image

Το παιχνίδι ξεκινά και ο ήρωας βρίσκεται αιχμάλωτος σε ένα κάρο, οδεύοντας προς τον τόπο εκτέλεσής του με το δήμιο του. Σε ένα σημείο, όπου σταματά το κάρο και ο ήρωας κατεβαίνει από αυτό, ερωτάται από δυο φρουρούς ποιος είναι. Έπειτα, δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να επιλέξει την ταυτότητά του ήρωά του ανάμεσα σε μια από τις δέκα φυλές που υπάρχουν στο Skyrim. Κάθε φυλή έχει το δικό της attribute, τα δικά της, δηλαδή, χαρακτηριστικά και ικανότητες. Έτσι, για παράδειγμα, εάν κάποιος επιλέξει τη φυλή Dunmer (Dark Elves) αποκτά πρόσβαση σε μια πληθώρα μαγικών δυνάμεων και ιδιοτήτων, ενώ εάν κάποιος διαλέξει τη φυλή Bosmer (Wood Elves) τότε έχει τη δυνατότητα να τιθασεύει ζώα και να αναπτύσσει άμυνες απέναντι σε τυχόν δηλητηριάσεις. Συνεπώς, όπως γίνεται αντιληπτό, η σωστή επιλογή του πρωταγωνιστή παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του τίτλου, καθώς διαμορφώνει όλο τον τρόπο παιχνιδιού. Γι’ αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή σε αυτήν την απόφαση!

Image

Χάρις το open world στοιχείο του τίτλου, ο παίκτης είναι ελεύθερος να εξερευνήσει τη γη του Skyrim, ενώ μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αναλάβει κάποιο side quest και να παρεκκλίνει με αυτόν τον τρόπο από την κύρια υπόθεση του παιχνιδιού. Ο ήρωας, επιπλέον, μπορεί να μετακινηθεί είτε με άλογα είτε με τη χρήση ενός συστήματος fast travel.

 

Ένα πολύ σημαντικό σημείο στο Skyrim είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη του χαρακτήρα του. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, έχεις τη δυνατότητα να βελτιώσεις τις ικανότητες του ήρωά σου, επιλέγοντας το πεδίο στο οποίο θέλεις να εκπαιδευτεί. Υπάρχουν συνολικά 18 ικανότητες που μοιράζονται εξίσου στις τρεις τάξεις Combat, Magic, Stealth. Το παιχνίδι παρουσιάζει ακόμη ένα level system για την εξέλιξη του ήρωα όπου κάθε φορά που «ανεβαίνεις» level αποκτάς ένα perk, ένα βαθμό, δηλαδή, για να ξεκλειδώσεις συγκεκριμένες διαθέσιμες ικανότητες και δυνάμεις.

Image

Η αποτελεσματικότητα του ήρωα στη μάχη εξαρτάται άμεσα από το οπλοστάσιο και τις πανοπλίες του, καθώς και από τις μαγικές δυνάμεις που αυτός διαθέτει. Τα διάφορα όπλα και οι πανοπλίες μπορούν να αγοραστούν ή να σφυρηλατηθούν στα σιδηρουργεία (forge), ενώ δυνατότερα ξόρκια μπορούν να αγοραστούν ή να ανακτηθούν από τόμους (spell tomes). Το θετικό είναι ότι όπλα και μαγικές δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ένα σε κάθε χέρι επιτρέποντας, έτσι, ταυτόχρονη χρήση και επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη ζημιά στις επιθέσεις. Ο ήρωας έχει, ακόμη, την ικανότητα να εισέρχεται στη sneak mode, επιτρέποντάς του να κλέβει ανυποψίαστους χαρακτήρες μέσα στο παιχνίδι ή να επιτίθεται απαρατήρητος σε ανυποψίαστους αντιπάλους.

Image

Όταν ο πρωταγωνιστής εξερευνά το Skyrim, οφείλει να είναι προετοιμασμένος, καθώς πολλά πλάσματα που κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο χάρτη, επιτίθενται απευθείας στον ήρωα. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος τίτλος αποτελεί τον πρώτο τίτλο της σειράς που εισάγει και τους δράκους ελεύθερους μέσα στο χάρτη. Επιπλέον, μερικοί από τους δράκους μπορεί να επιτεθούν σε πόλεις και χωριά που βρίσκονται μέσα στην εμβέλειά τους. Ο παίκτης μπορεί να απορροφήσει τις ψυχές των δράκων προκειμένου να χρησιμοποιήσει μερικά από τα πιο ισχυρά ξόρκια, τα λεγόμενα «Dragon Shouts».

Image

 

Επί της ουσίας…

… ένας από τους καλύτερους τίτλους της χρονιάς του! Το πιο ωραίο στο Skyrim είναι πως σου δίνεται μια τεράστια πληθώρα επιλογών και αποφάσεων που μπορείς να πάρεις, δίνοντας σου, έτσι, την ευκαιρία να διαμορφώσεις εσύ την έκβαση του παιχνιδιού. Ακόμη, ο τίτλος έχει πάρα πολλά δυνατά σημεία που, στο σύνολό τους, επιτυγχάνουν να ενισχύσουν και να αναβαθμίσουν την εμπειρία του τρόπου παιχνιδιού. Από το σχεδιασμό των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος και την απόδοση των φωνών μέχρι και τη μουσική υπόκρουση και το αναβαθμισμένο σύστημα μάχης του παιχνιδιού, ο εν λόγω τίτλος κατόρθωσε να ξεπεράσει τις προσδοκίες και να συναρπάσει κριτικούς και φαν, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές – πολλά sites το ανακήρυξαν παιχνίδι της χρονιάς – και πολλά βραβεία! Το μεγαλύτερο, ωστόσο, ατού του παιχνιδιού και αυτό που επιδίωξαν περισσότερο να μας μεταφέρουν οι δημιουργοί του είναι η «μαγεία»· μαγεία με την έννοια πως τα πάντα είναι τόσο καλοσχεδιασμένα και καλοδουλεμένα και οι εκάστοτε αποστολές εξαιρετικά δοσμένες και δικαιολογημένες που πολύ απλά δε μπορείς να μη μαγευτείς και να μην αγαπήσεις τον κόσμο του Skyrim…Αναμφίβολα, ένας τίτλος που πρέπει να δοκιμάσουν όλοι ανεξαιρέτως οι gamers και ιδίως οι λάτρεις των RPG!

Image

 

Gameplay Trailer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s