“ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ”

paolotroilo05Χρωματικά όλα είναι σχεδόν ίδια. Αποχρώσεις γκρι και λευκού ίσως και λίγο πράσινο κάπου κάπου. Η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο μουντές παλέτες είναι το μπλε. Βαθύ, πιο ανοιχτό ή και απαλό γλυκό προς το γκρίζο. Μπορεί να πρόκειται για μετακόμιση σε άλλη πόλη, για το τέλος μιας σχέσης ή για ένα περιστατικό που σε ταρακούνησε, που σε έκανε να αλλάξεις την κοσμοθεωρία σου. Εσύ επιλέγεις.

Στην αρχή όλα φαίνονται ξένα και με δυσκολία τοποθετείς τον εαυτό σου στις νέες συνθήκες, επειδή έχεις διαρκώς την εντύπωση ότι δε ζεις ο ίδιος τις καταστάσεις, αλλά παρακολουθείς μια ταινία με πρωταγωνιστή κάποιον που σου μοιάζει τρομακτικά.

 

Και εκεί που είσαι έτοιμος να αποδεχτείς την καινούρια πραγματικότητα του μπλε που ανοίγεται μπροστά σου, εκεί που έχεις αρχίσει να νιώθεις πιο οικεία με το νέο χώρο και τους ανθρώπους του, εκεί που σου είναι πιο εύκολο να βρεις ένα παραπάνω λόγο να φύγεις και να μην ξαναγυρίσεις, εκεί ακριβώς είναι που κάτι στραβώνει. Μπορεί να είναι κάτι το ασήμαντο, μια μικρή κλωστή στο κουβάρι των αναμνήσεων που σε τράβα πίσω στην αρχή. Σε μια αρχή μακρινή και όμορφη, πιο όμορφη από αυτό που υπήρξε στην πραγματικότητα, αλλά ποιος νοιάζεται; Ένα χαμόγελο, ένα γέλιο, ένας στίχος ξεχασμένος, τίποτα ή και όλα. Περνούν μπροστά σου, τα νιώθεις να σε γεμίζουν ξεκινώντας από το στήθος και φτάνοντας στα μάτια. Κοιτάς προς τα πάνω, λες δε θα κλάψω και μια στιγμή μετά το χαμόγελο, το γέλιο και ο στίχος τρέχουν από τα μάτια σου και γεμίζουν το πρόσωπό σου. Όμως το ερώτημα είναι «τι κάμουμε μετά?».

 

Τίποτα που θα σε κάνει να μείνεις πίσω και όλα που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις με την ελπίδα ότι όλες αυτές οι παλιές αναμνήσεις μπορούν να συμπληρωθούν με άλλες ομορφότερες και δυνατότερες. Και μπορούν, αλήθεια!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s