“THE FAULT IN OUR STARS”: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Η ταινία “Το λάθος Αστέρι” έκανε θραύση στο εξωτερικό, έκανε την έκπληξη, έκανε τη διαφορά, εξελίχθηκε σε ένα νέο must – see για πολλά έφηβα κορίτσια, ένας νέος ύμνος στο νεανικό έρωτα που προσεγγίζει την τραγικότητα του Σαίξπηρ. Ξεκινώντας ως ένα χαμηλού προϋπολογισμού φιλμ, χωρίς ηχηρά ονόματα υπό την ασφάλεια  του ομώνυμου μυθιστορήματος του John Green άρχισε να κατακτά το κοινό μέσα από αφίσες με quotes της ταινίας στα κοινωνικά δίκτυα. Η ταινία μας αφηγείται την ιστορία αγάπης δυο καρκινοπαθών. Ναι, φαντάζομαι τι σκέφτεστε…Κατάθλιψη, πόνος, αρρώστια, πίκρα…Άλλος ένας τραγικός έρωτας. Γιατί να τη δω; Πολύ κλάμα με επιτηδευμένες χιλιοειπωμένες ατάκες που έχω ξαναδεί, κλπ. Το <λάθος αστέρι> δεν είναι μια ακόμη δραματική δακρύβρεχτη εξιστόρηση για το πόσο άδικη είναι η ζωή και αυτό είναι το σημείο – κλειδί της ταινίας.

Η Χέιζελ και ο Γκας γνωρίζονται σε ένα γκρουπ υποστήριξης καρκινοπαθών, γίνονται φίλοι και σιγά σιγά ερωτεύονται. Ανάμεσά τους ο  καρκίνος, ο επικείμενος θάνατος, ο πόνος .Μέσα τους η δύναμη του έρωτα, η χαρά, το χιούμορ, η αισιοδοξία. Ένα προβληματικό ζευγάρι που μοιάζει τόσο οικείο και ρεαλιστικό που αποδεικνύεται απόλυτα υγιές εσωτερικά. Πρόκειται για μια αλλιώτικη ταινία που ανακατεύει το γέλιο με το κλάμα, καθώς πάνω σε έναν πολύ μουντό καμβά, αυτόν της αρρώστιας στήνονται πολλές όμορφες εικόνες με μεγάλες δόσεις χιούμορ. Ένας κλαυσίγελος για τη ζωή και το θάνατο.

 

Το “The fault in our stars” έχει τη λογοτεχνικότητα ενός μυθιστορήματος, τη φρεσκάδα δύο νέων πρωταγωνιστών, τη γλυκύτητα και τρυφερότητα του νεανικού έρωτα και το σκληρό πρόσωπο του καρκίνου δοσμένο με ρεαλισμό και αληθοφάνεια. Απόψεις για τη ζωή, την ελπίδα, την προσπάθεια, την απώλεια. Είναι μια αστεία, συγκινητική μα πάνω απ’ όλα αισιόδοξη ταινία.

 

Στο τέλος σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Δεν κλαις για αυτόν που φεύγει, αλλά για όλα όσα έζησε αυτός που μένει. Τα δάκρυα είναι ένα μείγμα χαράς και λύπης. Και αυτή είναι η επιτυχία. Γιατί σημασία δεν έχει πόσο ζούμε, αλλά πως ζούμε την κάθε στιγμή. Το “για πάντα” της  Χέιζελ και του Γκας ήταν μερικές μετρημένες μέρες, για εκείνους, όμως, αυτή η μικρή αιωνιότητα ήταν αρκετή για να τους δωρίσει την απόλυτη ευτυχία.

Advertisements

One thought on ““THE FAULT IN OUR STARS”: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ”

  1. Έχω αγοράσει και διαβάσει το βιβλίο , το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν εκπληκτικό και το προτείνω ανεπιφύλακτα , και ανυπομονώ για την ταινία.Ειλικρινά ελπίζω να είναι το ίδιο καλή , γιατί συνήθως σπάνια οι ταινίες είναι το ίδιο καλές με το βιβλίο.
    Την καλησπέρα μου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s