ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ “ΤΙΠΟΤΑ”

Το άρθρο που ακολουθεί αποτελεί απόσταγμα ατελείωτων συζητήσεων μεταξύ των δύο φύλων, που ξεκινούσαν κάπως έτσι: «Φίλε μου, εγώ νομίζω ότι ο γυναικείος εγκέφαλος είναι απλά πιο πολύπλοκος από τον αντρικό» και κατέληγαν κάπως έτσι: «Εσείς οι γυναίκες είστε κομπλεξικές, εγωίστριες, αναποφάσιστες και δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το τι θέλετε, πέρα από το να κάνετε τη ζωή των ανδρών ανυπόφορη».

adam-and-eve-cartoon

Υπερβολικό; Καθόλου, αν σκεφτείτε ότι ακόμα και στη θρησκεία και στη μυθολογία υπάρχει το κλασικό παράδειγμα της ύπουλης και εγωίστριας Εύας που οδήγησε με δόλιο τρόπο τον καλοκάγαθο, σε βαθμό κακουργήματος, Αδάμ στο αμάρτημα που απάλλαξε την ανθρωπότητα από τον υποχρεωτικό γυμνισμό και εισήγαγε στη διατροφή μας τρόφιμα, όπως μηλόπιτες, ανάμεικτους χυμοί με μήλο, στρούντελ μήλου κλπ. Όσο για τη μυθολογία το όνομα «Ήρα» φέρνει αυτομάτως στο μυαλό όλων μια αναμαλλιασμένη υστερική σύζυγο, που έχει συνεχώς «πονοκέφαλο», γκρινιάζει όταν ο σύζυγός της καλεί απροειδοποίητα τον Ποσειδώνα και τον Ήφαιστο για να δουν μπαλίτσα και που, αν η τεχνολογία στον Όλυμπο ήταν λίγο πιο εξελιγμένη, θα είχε καταχωρημένο το Δία στους στενούς φίλους στο facebook και θα τον τάραζε στις αναπάντητες όταν καθυστερούσε να γυρίσει σπίτι. Και ναι ίσως η Εύα να ήταν λίγο πιο ριψοκίνδυνη από όσο θα έπρεπε και η Ήρα λίγο στριφνή και απαιτητική, αλλά τα χαρακτηριστικά αυτά δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση όλο αυτό το κράξιμο. Πού θέλω να καταλήξω; Η αντρική προκατάληψη για το «αδικαιολόγητα ανεξιχνίαστο» του γυναικείου τρόπου σκέψης και η παραίτηση από την όποια προσπάθεια κατανόησης του εντείνει ακόμα περισσότερο τον πόλεμο των δύο φύλων.

 

Και αν ακόμα δεν κατάφερα να πείσω εσένα, τον τύπο που κοιτάει περιφρονητικά την οθόνη έτοιμος να κλείσει το παράθυρο και να ξεφυσήξει αγανακτισμένος για τα 5 χαμένα λεπτά που θα μπορούσε να ξοδέψει εποικοδομητικά παίζοντας dota ή lol, θίγω το θέμα του γυναικείου “τίποτα”. Μπερδευτήκατε; Λογικό. Αναφέρομαι στο «τι έχεις αγάπη μου;» «τίποτα, τίποτα, μια χαρά είμαι!». Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι οι γυναίκες είναι όντα ψυχολογικά διαταραγμένα που από τη μικρότερη ως τη μεγαλύτερη θέτουν ως βασικό σκοπό της ζωής τους να βασανίζουν και να μπερδεύουν τους άντρες. Λένε «τίποτα» μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα μαζοχιστικά τους ένστικτα, προκαλώντας μια κατάσταση σύγχυσης που θα οδηγήσει στην καλύτερη περίπτωση σε τσακωμό και στη χειρότερη σε στραγγαλισμό . Και όλο αυτό γιατί; Μα φυσικά επειδή για κάποιον παράλογο, ανεξήγητο και απόκρυφο λόγο προτιμούν τη συγκεκριμένη τρισύλλαβη λέξη από το να πουν τι πραγματικά έχουν στο μυαλό τους.

 

Ή και όχι! Τις περισσότερες φορές το «τίποτα» είναι ο τελευταίος σταθμός μιας διαδρομής που περιλαμβάνει παράπονα και καυγάδες για το ίδιο ακριβώς πράγμα. Μπορεί να αφορά οτιδήποτε, το πιο σημαντικό ή κάτι γενικά αμελητέο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γυναίκες απαντούν «τίποτα» για δύο λόγους ανάλογα με το μέλλον που δίνουν στη σχέση τους και τις προσδοκίες που έχουν από αυτή. Η κοπέλα που έχει αγανακτήσει από την απάθεια και την αδιαφορία του φίλου της δεν θα κάτσει να εξηγήσει για χιλιοστή φορά τι την ενοχλεί ακριβώς, γιατί το «τίποτα» είναι η πιο ειλικρινής απάντηση που θα μπορούσε να δώσει. «Δεν έχω τίποτα (πια μαζί σου, τίποτα που να με κρατάει τίποτα που να με κάνει να απαντήσω διαφορετικά)». Από την άλλη πλευρά, η ίδια απάντηση μπορεί να δοθεί και από εκείνη την κοπέλα που βλέπει ή προσπαθεί να δει μέλλον στη σχέση της. Το δικό της «τίποτα» λέγεται για να αποφύγει αυτό που οι άντρες ισχυρίζονται ομόφωνα πως σιχαίνονται πιο πολύ στις γυναίκες, την γκρίνια.

 

Γι’ αυτό, λοιπόν, φίλε μου, που τελικά διάβασες αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος, πριν αποδόσεις τη συμπεριφορά της κοπέλας σου, της αδελφής σου, της γιαγιάς σου στα υποχθόνια σχέδια και στο σατανικό εγκέφαλο του γυναικείου πληθυσμού, σκέψου ότι κάθε δράση έχει την αντίδρασή της και κυρίως ότι κατά βάθος γουστάρετε και υποχθόνια σχέδια και σατανικούς εγκεφάλους!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s