THE LORD OF SHADOWS RETURNS

Castlevania: Lord of Shadows 2

Νέος τίτλος για τη σειρά Castlevania και την Konami με την επιστροφή του πανίσχυρου Dracula!

 

Εκδότης: Konami

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2014

Είδος: Action-Adventure

Κονσόλες: PC, PlayStation 3, Xbox 360

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Το παιχνίδι ξεκινά με μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα των δυο προηγούμενων τίτλων (Lord of Shadows και Mirror of Fate). Η ιστορία τοποθετείται και στη μεσαιωνική, αλλά και στη σύγχρονη εποχή, ενώ ο παίκτης παίρνει το ρόλο του Gabriel Belmont, ενός ανθρώπου που μεταλλάχθηκε στο διαβόητο Dracula. Ο Dracula, λοιπόν, πληροφορείται για την επιστροφή του μεγαλύτερου εχθρού, της νέμεσής του, του Satan. Έτσι, και έχοντας στο πλάι του το γιο του, Alucard, ο ήρωας θα ξεκινήσει ένα μακρινό ταξίδι προκειμένου να βρει το θανάσιμο αντίπαλό του και να αναμετρηθεί μια και καλή μαζί του.

 

 

Gameplay

Το παιχνίδι παρουσιάζεται μέσα από την προοπτική τρίτου προσώπου με στοιχεία open world που σημαίνει ότι ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποια διαδρομή θα ακολουθήσει και ποια όχι.

Image

Ίσως το μεγαλύτερο προσόν του τίτλου να βρίσκεται στον τρόπο του παιχνιδιού. Το Castlevania: The Lord of Shadows 2 έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές αναφορικά με τη ροή του gameplay και τη διαδικασία της μάχης όπου οι επιθέσεις δεν είναι μόνο εντυπωσιακές, αλλά μπορούν να συνδυαστούν για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και άμεση εξουδετέρωση των αντιπάλων. Έτσι, στο παιχνίδι εισέρχεται και το στοιχείο της στρατηγικής στις μάχες, καθώς δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να επιλέξει ο ίδιος πως θα αναμετρηθεί με τους εκάστοτε αντιπάλους.

Image

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο κεντρικός ήρωας ως δράκουλας έχει στη διάθεσή του μια πληθώρα υπερδυνάμεων και ικανοτήτων, ενώ προχωρώντας στη ροή του τίτλου μπορεί να ξεκλειδώσει ακόμα περισσότερες. Το βασικό όπλο του πρωταγωνιστή είναι το λεγόμενο Shadow Whip, ένα μαστίγιο εξαιρετικό για συντριπτικές επιθέσεις στη μάχη. Επιπλέον, ο Dracula έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει και να χρησιμοποιήσει άλλα δυο όπλα, το Void Sword και τα Chaos Claws. Το πρώτο έχει την ιδιότητα όταν χρησιμοποιείται να αποκαθιστά τη ζωή του ήρωα, ενώ το δεύτερο μπορεί να διασπάσει τις άμυνες των αντιπάλων και να εξαπολύσει πολύ ισχυρές επιθέσεις.

ImageImage

Ένα ακόμα θετικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού αποτελεί και η ύπαρξη πολλών bosses. Κατά τη διάρκεια του τίτλου ο πρωταγωνιστής καλείται να κατατροπώσει μερικούς πολύ δυνατούς αντιπάλους, οι οποίοι διαθέτουν εξίσου ισχυρές ικανότητες και δυνάμεις με αυτές του κεντρικού ήρωα. Οι αναμετρήσεις είναι πραγματικά φανταστικές ενώ – συνήθως – όταν ένα boss εξουδετερώνεται, τότε ο Dracula μπορεί να “ξεκλειδώσει” νέες πιο συντριπτικές επιθέσεις ή ακόμη και να πάρει από τον αντίπαλο – σε κάποιες περιπτώσεις – τη δική του δύναμη. Στη διαδικασία της μάχης κάνει, επίσης, την εμφάνισή του και το στοιχείο QTE (Quick-Time Event).

Image

Τέλος, ο τίτλος στην τελευταία έκδοση περιλαμβάνει και DLC (downloadable content), όπου ο παίκτης έχει την ευκαιρία να πάρει στα χέρια του τον έλεγχο του Alucard. Ο συγκεκριμένος ήρωας είναι εξίσου ισχυρός με τον Dracula αν και διαφοροποιείται στις δυνάμεις και στις ικανότητες που διαθέτει. Έτσι, ο Alucard έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τηλεμεταφορά προκειμένου να προσεγγίζει δύσβατα σημεία (Bat Cloud), να αντιστρέφει τη ροή του χρόνου προσωρινά (Timeless Vision) και να ξεπερνά διάφορα εμπόδια παίρνοντας τη μορφή ενός λύκου-πνεύμα (Spectral Wolf)!

Image

 

Επί της ουσίας…

… ένας ωραίος ατμοσφαιρικός τίτλος που κατορθώνει να σε κερδίσει κυρίως λόγω του απολαυστικού τρόπου παιχνιδιού. Προσωπικά, μου θυμίζει κάτι αντίστοιχο του God of War τουλάχιστον όσον αφορά το gameplay. Γενικά αυτό που σε κερδίζει στο Lord of Shadows 2 είναι όλο αυτό το στοιχείο του φανταστικού μέσα από τα υπεράνθρωπα μαγικά πλάσματα και τις ικανότητες και δυνάμεις πέρα από το συνηθισμένο. Ενδεχομένως, ένας από τους πιο «μαγευτικούς»  και απολαυστικούς τίτλους για το 2014!

Image

 

 

Gameplay Trailer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s