SOLVE YOUR OWN MURDER

Murdered: Soul Suspect

Με μια εξαιρετικά πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα πλοκή, το Murdered: Soul Suspect υπόσχεται να προσφέρει νέα πνοή στα παιχνίδια περιπέτειας και μυστηρίου! Αποτελεί το μοναδικό ίσως τίτλο στον οποίο καλείσαι να εξιχνιάσεις την ίδια σου τη δολοφονία και να σταματήσεις τον πανούργο και μυστηριώδη serial killer που σπέρνει την καταστροφή στο πέρασμά του!

Εκδότης: Square Enix

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2014

Είδος: Action-Adventure Stealth

Κονσόλες: PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4

 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Όλα ανατρέπονται για τον ντετέκτιβ Ronan O’Connor όταν καταδιώκοντας έναν κατά συρροή δολοφόνο, γνωστό μόνο ως Bell Killer, πέφτει από ένα παράθυρο και κατόπιν εκτελείται εν ψυχρώ από τον serial killer, αφήνοντας την τελευταία του πνοή. Όμως, η ψυχή του αρνείται να εγκαταλείψει τον κόσμο και έτσι ο ήρωας επιστρέφει με τη μορφή πνεύματος προκειμένου να εξιχνιάσει τον ίδιο του το φόνο και να κατατροπώσει τον αιμοσταγή και αδίστακτο δολοφόνο. Το παιχνίδι τοποθετείται σε μια άκρως ατμοσφαιρική και τρομακτικά σκοτεινή εκδοχή του Σάλεμ της Μασαχουσέτης και βρίσκει τον ήρωα να αποκτά ικανότητες και ιδιότητες, οι οποίες του χαρίζουν ξεχωριστές δυνάμεις, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα να επικοινωνεί με άλλα πνεύματα. Με τις νέες του δυνάμεις, ο ήρωας είναι αποφασισμένος να βρει το δολοφόνο. Θα τα καταφέρει;

 

Gameplay

Ο τίτλος παρουσιάζεται μέσα από την προοπτική τρίτου προσώπου.

Ο Ronan έχοντας πλέον άυλη υπόσταση με τη μορφή πνεύματος έχει αποκτήσει ορισμένες ικανότητες. Αρχικά, ο ήρωας μπορεί να περνά μέσα από τοίχους και έπιπλα ή να επικοινωνεί με άλλα πνεύματα. Επίσης, έχει την ικανότητα να κυριεύει προσωρινά τους ζωντανούς, να διαβάζει τις σκέψεις τους και μερικές φορές να επηρεάζει τη συμπεριφορά τους. Μια ακόμα ξεχωριστή δύναμη του κεντρικού ήρωα αποτελεί η poltergeist ικανότητά του χάρη στην οποία μπορεί να αλληλεπιδράσει με συγκεκριμένα αντικείμενα με σκοπό να προκαλέσει αντιπερισπασμό (αν και η συγκεκριμένη ιδιότητα εφαρμόζεται μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες). Από την άλλη βέβαια αυτή η πνευματική υπόσταση έχει και τα μειονεκτήματά της, καθώς ο πρωταγωνιστής δε μπορεί να αγγίξει τα περισσότερα αντικείμενα ή να ανοίξει πόρτες και παράθυρα μόνος του. Ακόμη, ενώ θεωρητικά ο ήρωας μπορεί να διαπερνά μέσα από οτιδήποτε και να κινείται όπου αυτός επιθυμεί, στην πράξη το παιχνίδι σε κρατά περιορισμένο σε συγκεκριμένες περιοχές.

Στο μοναχικό του ταξίδι προς την αποκάλυψη της ταυτότητας του δολοφόνου, ο Ronan θα γνωρίσει την Joy, μια έφηβη μέντιουμ, η οποία θα τον βοηθήσει και θα τον υποστηρίξει στις έρευνές του.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών του, ο Ronan έχει τη δυνατότητα να περιπλανηθεί σε περιοχές προς αναζήτηση στοιχείων προκειμένου να προχωρήσει στην υπόθεση. Τα στοιχεία που μπορείς να συλλέξεις ποικίλλουν από απτά αντικείμενα στο έδαφος μέχρι και συνομιλίες που μπορείς να κρυφακούσεις και αναμνήσεις που μπορείς να αναπλάσεις και να δεις με μορφή flashback.

Το πιο ενδιαφέρον, βέβαια, σημείο στις έρευνες είναι το γεγονός πως δε χρειάζεται να έχεις όλα τα στοιχεία στη διάθεσή σου ούτως ώστε να βρεις την απάντηση στο εκάστοτε πρόβλημα. Αντίθετα, εφόσον έχεις στην κατοχή σου το πιο ισχυρό στοιχείο με τις περισσότερες ενδείξεις του τι συνέβη μπορείς να μαντέψεις τη σωστή λύση και να προχωρήσεις στο παιχνίδι.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια του τίτλου αποτελεί το υπερφυσικό στοιχείο. Ορισμένες περιοχές καταλαμβάνονται από δαίμονες, οι οποίοι επιχειρούν να καταβροχθίσουν την ψυχή του πρωταγωνιστή, ενώ, επίσης, στο παιχνίδι υπάρχουν και μεγάλοι λάκκοι με ένα είδος μάγματος που πρέπει και αυτοί να αποφευχθούν πάση θυσία.

Πέρα από την κύρια πλοκή, στο Murdered: Soul Suspect εμφανίζονται και διάφορες side – missions, μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν την ανεύρεση κρυμμένων αντικειμένων και μερικές από τις οποίες έχουν να κάνουν με τη βοήθεια σε υποθέσεις άλλων πνευμάτων προκειμένου να μπορέσουν να αφήσουν αυτόν τον κόσμο και να απελευθερωθούν.

 

Επί της ουσίας…

… ένα απολαυστικό παιχνίδι! Έχοντας αποσπάσει, σε γενικές γραμμές, αρκετά καλές κριτικές, το Murdered: Soul Suspect παρουσιάζει μια ελκυστική υπόθεση χωρίς παράλληλα να υστερεί στο τεχνικό κομμάτι και στον τρόπο παιχνιδιού. Τα γραφικά, η επιλογή του voice cast και το ευρύτερο περιβάλλον και η αισθητική του τίτλου είναι άρτια σχεδιασμένα και κατορθώνουν να σε εγκλιματίσουν, κάνοντας τον τίτλο πιο ρεαλιστικό και πιο ατμοσφαιρικό. Ταυτόχρονα, το σκοτεινό mood του παιχνιδιού λειτουργεί υπέροχα και σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα μεταφυσικό θρίλερ. Ακόμα, ο τρόμος και το σασπένς δεν απουσιάζουν από τον εν λόγω τίτλο καθιστώντας μεγάλη πρόκληση την εμπειρία του συγκεκριμένου τίτλου του τη νύχτα! Προσωπικά, πιστεύω πως είναι μια από τις πιο ευχάριστες φετινές εκπλήξεις!

 

 

Gameplay Trailer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s