THE EVOLUTION OF MULTIPLAYER

Evolve

Το Evolve αποτελεί έναν άκρως ατμοσφαιρικό και πολλά υποσχόμενο τίτλο που αναμένεται να συναρπάσει τους απανταχού gamers. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στην παρουσίασή του σάρωσε τα βραβεία και έκλεψε τις εντυπώσεις… Ιδού, λοιπόν, η αποκαλούμενη εξέλιξη στο multiplayer!

 

Εκδότης: 2K Games

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Φεβρουάριος 2015

Είδος: First-Third Person Shooter Survival

Κονσόλες: PC, PlayStation 4, Xbox One

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Το παιχνίδι τοποθετείται στον Shear, έναν απομακρυσμένο πλανήτη τον οποίο η ανθρωπότητα έχει προσεγγίσει και φιλοδοξεί να τον αποικήσει. Σύντομα, όμως, οι νεοϊδρυθείσες αποικίες θα δεχθούν επίθεση από τρομερά εξωγήινα όντα που μάχονται για εδαφική κυριαρχία. Καθώς τα τέρατα αυτά (Monsters) επιτίθενται μανιωδώς, μια ομάδα εκλεκτών πολεμιστών (elite Hunters) συστήνεται προκειμένου να εξαλείψει από το πλανήτη την ύπαρξη των τεράτων με σκοπό να επιφέρει την τάξη…

 

Gameplay

Το παιχνίδι παρουσιάζεται μέσα από τη προοπτική πρώτου (Hunters) και τρίτου (Monsters) προσώπου.

Τόσο οι Hunters όσο και τα Monsters μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες ικανότητες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα Monsters για παράδειγμα έχουν τη δυνατότητα να σκοτώσουν μικρότερα πλάσματα προκειμένου να εξελιχθούν και να γίνουν ακόμη πιο δυνατά περνώντας από ένα στάδιο επώασης σε κουκούλι που τους αφήνει εκτεθειμένους σε επιθέσεις για κάποιο χρονικό διάστημα.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει πολλούς χάρτες, καθένας από τους οποίους σε τοποθετεί σε διαφορετικά μοναδικά μέρη –για παράδειγμα μια τεράστια αχανής και άκρως επικίνδυνη ζούγκλα. Υπάρχουν επίσης ποικίλα power-ups τα οποία αποκτώνται με την εξουδετέρωση των πλασμάτων που βρίσκονται στο χάρτη. Οι Hunters έχουν ως κύριο σκοπό τους να σκοτώσουν το Monster ενώ το ίδιο το Monster πρέπει είτε να αφανίσει και τους τέσσερις Hunters είτε να ολοκληρώσει μια δευτερεύουσα αποστολή όπως το να καταστρέψει μια βάση των Hunters.

Η ομάδα των Hunters απαρτίζεται από 4 διαφορετικές τάξεις: support, assault, medic και trapper. Καθεμιά από τις παραπάνω τάξεις έχει και διαφορετικές δυνάμεις και ικανότητες και διαδραματίζει ξεχωριστό ρόλο στο παιχνίδι.

Ο παίκτης που ελέγχει  το Monster θα μπορεί να επιλέξει μέσα από μια πληθώρα τρομερών τεράτων με δυο εξ αυτών να είναι το Kraken και ο Goliath.

Τέλος έχει ανακοινωθεί πως το Evolve, αν και βασίζεται στο multiplayer, θα περιλαμβάνει και single campaign.

 

Επί της ουσίας…

… όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι από το ακόλουθο τρέιλερ, το Evolve συνδυάζει ένα εξαιρετικά προσεγμένο περιβάλλον που κατορθώνει να σε εγκλιματίσει και να σου μεταφέρει όλη τη μαγεία του τίτλου με έναν καλοσχεδιασμένο τρόπο παιχνιδιού που διευκολύνει τον παίκτη και τον κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Διότι δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστείς από τη νοοτροπία του συγκεκριμένου παιχνιδιού και από τις λεπτομέρειες που συνθέτουν το τελικό δημιούργημα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το Evolve μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη φετινή Gamescom καθώς συγκέντρωσε τα περισσότερα βραβεία από κάθε άλλο παιχνίδι. Η κυκλοφορία του αναμένεται με μεγάλη προσμονή στις αρχές του 2015. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι τότε!

 

Gameplay Trailer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s