Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Μπορεί το ίντερνετ να υπάρχει για παραπάνω από 4 δεκαετίες, μπορούμε όμως να πούμε με σιγουριά ότι μόνο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρέως διαδεδομένο και χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη. Φυσικά η ζωή μας έχει αλλάξει δραστικά από τότε που σχεδόν κάθε οικογένεια απέκτησε Η/Υ με πρόσβαση στο διαδίκτυο και παράλληλα smartphones για εύκολη πρόσβαση από παντού. Ποιοι τομείς όμως της καθημερινότητας μας έχουν αλλάξει και βελτιωθεί περισσότερο;

Η ενημέρωση

Τα περιοδικά, οι εφημερίδες και άλλα φυλλάδια που τυπώνονταν παραδοσιακά σε χαρτί και πωλούνταν στα περίπτερα είναι πια είδος…υπό εξαφάνιση. Όλο και περισσότεροι αναγνώστες επιλέγουν να ενημερώνονται από το ίντερνετ για τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις, διαβάζοντας blogs, ιστοσελίδες ή ακόμα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το twitter και το facebook. Το σχεδόν μηδαμινό κόστος, η συνεχής ανανέωση των ειδήσεων και η ευκολία στην πρόσβαση των πληροφοριών είναι οι κύριοι λόγοι που οι αναγνώστες χρησιμοποιούν πια το ίντερνετ για την ενημέρωση τους.

Social Network

Το εμπόριο

Το ίντερνετ έδωσε και μια άλλη δυνατότητα: το ηλεκτρονικό εμπόριο. Υπάρχουν πια χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα που πουλούν με ευκολία σε πελάτες σε όλον το κόσμο, ενώ ο καθένας μπορεί ακόμα και χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις να πραγματοποιήσει υπηρεσίες αγοραπωλησίας online (εκτός από προϊόντα μπορεί να πουλήσει και άλλα αντικείμενα ως μεταχειρισμένα μέσα από διάφορες πλατφόρμες) .

Η επικοινωνία

Μπορεί το τηλέφωνο να έφερε την “πρώτη” επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε, το κινητό να ήταν μια σημαντική εξέλιξη αλλά οπωσδήποτε το ίντερνετ έθεσε άλλους όρους στον τρόπο που επικοινωνούμε. Τα emails, είναι σταθμός στην εξέλιξη της επικοινωνίας μας, καθώς καθημερινά ανταλλάσσονται εκατομμύρια emails μεταξύ των χρηστών για λόγους επαγγελματικούς ή προσωπικούς.

Η ψυχαγωγία

Το ίντερνετ άλλαξε επίσης δραματικά τους τρόπους ψυχαγωγίας μας. Οι προηγούμενες γενιές είχαν για διασκέδαση ως επί το πλείστον την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Τώρα οι νέοι χάριν στο ίντερνετ έχουν πρόσβαση σε ένα τεράστιο αριθμό ταινιών, τραγουδιών, βίντεο, ηλεκτρονικών παιχνιδιών κ.ά

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s