Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ

Τελικά ο έρωτας είναι πεισματάρης. Πάρα πολύ πεισματάρης κιόλας. Ακόμη κι αν του κλείνεις την πόρτα στα μούτρα με χίλιες δύο βρισιές, εκείνος θα μπει από το παράθυρο. Κι αν τον ξορκίσεις κι από ‘κει θα σου την κάνει… από την καπνοδόχο.

Έχει πείσμα και εκεί που θέλει μα και εκεί που δεν θέλει. Γιατί όσο εσύ και να τον περίμενεις, να του ‘χεις στρώσει κόκκινο χαλί, να ‘χεις βγάλει τα κεριά ακόμη και τα βάγια, άμα δεν του κάνει κέφι δεν πρόκειται ούτε καν να σε ακουμπήσει.

Ούτε να σε λυπηθεί πρόκειται. Ώρες ώρες κάνει –σχήμα οξύμωρο- σαν να μην έχει καρδιά. Το υψηλότερο συναίσθημα να μην έχει συναισθήματα. Τι τραγική ειρωνεία! Κι όμως αν το καλοσκεφτούμε έτσι είναι. Μας αφήνει να ζήσουμε πολύ καιρό χωρίς εκείνον κι όσο κι αν τον αποζητάμε καταλήγουμε αγκαλιά με τον εαυτό μας. Μας πληγώνει, μας πονά και μας βασανίζει κι ούτε που τον νοιάζει. Στέκεται εκεί παγερός και αγέρωχος και μας κοιτά.

Σαν να το ευχαριστιέται ένα πράγμα, σαν να το χαίρεται.

Μα όταν αποφασίσει κι έρθει, όταν φτάσει τότε γίνεται χείμαρρος, ορμητικό ποτάμι που τίποτα δεν τον σταματά. Ακόμη κι αν τον αποδιώχνεις εκείνος ήρθε για να μείνει.

Αγύριστο κεφάλι, και εγωιστής μεγάλος. Το δικό του να περάσει και τίποτα στον κόσμο.

Κι εμέις τότε τι;

Καλώς ή κακώς και να θέλουμε δεν μπορούμε να του επιβληθούμε. Δεν γίνεται. Όποιος κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε ποτέ να τιθασεύσει τα συναισθήματά του.

Γιατί κι αν τα τιθασεύαμε μεταξύ μας τι αξία θα είχαν; Ας το παραδεχτούμε καταβάθος μας αρέσει που μας κάνουν ότι θέλουν, που ακόμη και η λογική μπροστά τους είναι τόσο μικρή και ανάξια.

Εν τέλει μπορούμε να πούμε ότι ο έρωτας είναι σαν τη σκιά μας. Όσο τον κυνηγάμε τόσο απομακρύνεται, κι όταν αποφασίζουμε να μην ασχοληθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά εκείνος μας ακολουθεί.

Αυτή είναι η ιδιοτροπία του και η ομορφιά του ταυτόχρονα. Ότι έρχεται άξαφνα σαν καλοκαιρινή μπόρα, και σε παρασύρει στη δίνη των στροβιλισμών του, σε πρόσωπα και καταστάσεις που ποτέ δεν  είχες φανταστεί.

Εκεί ακριβώς είναι που βρίσκεται η μαγεία του. Κι εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να τον ζήσουμε…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s