ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Λίγες μόνο ώρες έμειναν για να έρθουν και φέτος τα Χριστούγεννα. Ο κόσμος εκστασιασμένος από την προσμονή τρέχει να προλάβει να κάνει τα τελευταία ψώνια αλλά και να αγοράσει δώρα για τους αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Όλοι αυτή την περίοδο φαίνονται καλοί και άγιοι, μη έχοντας κακία και δεύτερες σκέψεις μέσα τους. Όλοι επηρεασμένοι από την αστερόσκονη των Χριστουγέννων οραματίζονται το νέο έτος, ως μία ευκαιρία αλλαγής, ως μία ευκαιρία αυτοβελτίωσης, ως μία ευκαιρία για να μην επαναληφθούν τα λάθη του χρόνου που πέρασε. Όλοι ξαφνικά αρχίζουν να σκέφτονται διαφορετικά ενώ καθόλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους απλά ξεχνούσαν να το κάνουν.  Για κάποιους η περίοδος των Χριστουγέννων, είναι περίοδος αυτοκάθαρσης.

Για ποιο λόγο, όμως, όλα αυτά να συμβαίνουν μόνο τις συγκεκριμένες μέρες; Για ποιο λόγο να μην υπάρχει αυτή η ευφορία και η μαγεία στην ατμόσφαιρα συνέχεια; Για ποιο λόγο να μην εκφράζουμε τα συναισθήματα μας στους γύρω μας συνέχεια και να περιμένουμε αυτές τις μέρες για να το πραγματοποιήσουμε; Καθόλη την διάρκεια του χρόνου απορρίπτουμε το αυτονόητο και περιμένουμε τις τελευταίες μέρες του για να το κάνουμε. Μην κολλάτε σε ημέρες και ημερομηνίες. Απλά να κάνετε αυτό που θέλετε την ώρα και την στιγμή που το θέλετε, πείτε ότι θέλετε όταν το θέλετε.

Κάθε χρόνο οι ίδιες και οι ίδιες ευχές. Ευχές χωρίς κανένα νόημα και αξία. Όλοι περιμένουν ότι με ένα μαγικό τρόπο όλα τα κακώς κείμενα θα χαθούν, όλες οι ατέλειες στην ζωή τους θα εξαφανιστούν και όλα θα γίνουν όπως τα φαντάζονται στα όνειρα τους. Φέτος θα είναι η χρονιά μου, σιγοψυθιρίζουν όλοι οι άνθρωποι αλλά δεν κάνουν κάτι για να το καταφέρουν. Μετά το πέρας των γιορτών όπου τα στολίδια θα εξαφανιστούν, η γιορτινή μουσική θα σωπάσει και τα φώτα θα σβήσουν όλοι θα γυρίσουν στην ανιαρή ζωή τους και τα μεγαλεπήβολα σχέδια των εορτών απλά θα ξεχαστούν.

Εσύ θα είσαι σαν όλους τους άλλους, ή θα προσπαθήσεις να κάνεις τη διαφορά, έτσι ώστε να είναι όντως η χρονιά σου;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s