ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ!

Πάει ο παλιός ο χρόνος ας γιορτάσουμε παιδιά… που λέει και το τραγούδι. Ένας χρόνος φεύγει ένας άλλος έρχεται. Πότε ήρθε το 2014, πότε φτάσαμε στο τέλος του, πως κυλά έτσι ο καιρός, πως φεύγουν οι στιγμές και γίνονται αναμνήσεις; Και να που είμαστε πάλι μια εκπνοή πριν από το νέο έτος!

Νέοι στόχοι, νέα όνειρα, νέες φιλοδοξίες. Όλα καινούρια, λαμπερά κι αστραφτερά φέγγουν κάτω απο τη λάμψη των στολιδιών και γυαλίζουν κάτω από τ’ αστραφτερά και φαντεζί φώτα των γιορτών. Άλλωστε το καινούριο πάντα κρύβει μια αισιοδοξία για κάποιον ανεξήγητο λόγο. Κάτω από την άχνη των κουραμπιέδων και δίπλα από το τζάκι με ένα ποτήρι κρασί ή μια κούπα ζεστό καφέ, ατενίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπιόνια των γύρω μπαλκονιών κάνουμε απολογισμούς και σχέδια.

Απολογισμούς για τη χρονιά που φεύγει. Πως ήτανε, τι γεύση άφησε στα χείλη μας, τα καλά που έφερε και πήρε και αντιστοίχως, τα άσχημα και δολερά, τα ψεύτικα, τα αληθινά, τα ξεφτισμένα, τις εκπλήξεις, τα όνειρα που… έμειναν όνειρα ή έγιναν πραγματικότητα. Για όσα έφυγαν για όσα έμειναν, γι’ αυτά που θέλαμε και δεν κάναμε ή για όσα δεν θέλαμε αλλά αναγκαστήκαμε να κάνουμε. Γι’ αυτά που ήρθαν να μείνουν και για όσα έφυγαν. Για εκείνα που αλλάξαμε και για όσα δεν καταφέραμε ν’ αλλάξουμε. Ακόμη και για μας.

λαλ

Γεμάτοι με αναμνήσεις, με σκέψεις, με στιγμές, με ανθρώπους είμαστε έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα. Θέτουμε νέους στόχους ή επαναπροσδιορίζουμε και κάποιους παλιούς, νέα όνειρα, νέα θέλω και βάζουμε πλώρη με το νέο χρόνο, να τα πραγματοποιήσουμε. Να μηδενίσουμε και να πάμε από την αρχή.

Κι όμως αν το καλοσκεφτούμε όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Ναι αυτή είναι ίσως η κυνική αλλά η ρεαλιστική πλευρά. Μπορεί ένας χρόνος να φεύγει κι ένας νέος να έρχεται όμως τίποτα δεν γίνεται διαφορετικό. Αυτό που σκεφτόμαστε, που ελπίζουμε, που προσδοκούμε είναι ανόητο. Με την αλλάγη ενός αριθμού στο εορτολόγιο δεν θα έρθει η καλή νεράιδα με το μαγικό της ραβδάκι και θα τα φτιάξει όλα.

Το επόμενο πρωί θα ξυπνήσουμε και όλα θα μείνουν ίδια. Η ζωή θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Τίποτα καλό δεν θα έρθει από μόνο του, δεν θα το φέρει το νέο έτος.

Μόνο εμείς μπορούμε.

Ας γίνουμε λοιπόν η αλλαγή που θέλουμε να δούμε και ας μην περιμένουμε το νέο χρόνο για νέα ξεκινήματα. Η κάθε μέρα θεωρείται ένα νέο ξεκίνημα. Ας μην περιμένουμε μοιρολατρικά ότι θα αλλάξει κάτι γιατί τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν το αλλάξουμε εμείς.

λαλαλ

Κάτι τα πυροτεχνήματα, κάτι η φαντεζί διάθεση των ημερών, μας κάνει να βλέπουμε τη ζωή από άλλο πρίσμα.

Κι αυτό που λέω δεν είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε να τα βλέπουμε όλα πιο θετικά  αλλά ας μην το κάνουμε μόνο για εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα αλλά για κάθε μέρα που περνά.

Αν δεν αλλάξουμε εμείς στάση ζωής και συμπεριφοράς, αν δεν αρχίσουμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας, αν δεν κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας, αν δεν ψάξουμε να βρούμε την ευτυχία μας, τότε τίποτα νέο δεν θα συμβεί.

Το μόνο που θα έχει αλλάξει θα έιναι ο αριθμός του έτους και μόνο.

Τα Χριστούγεννα είναι ένα θαύμα από μόνα τους. Ας πιστέψουμε λοιπόν σ’ αυτό.

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν, ευτυχισμένο το νέο έτος και με μία ευχή: να γίνουμε καλύτεροι –όχι από κάποιον άλλον- αλλά από το χθεσινό μας εαυτό!

54455-Merry-Christmas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s