Dr.House

            Dr.House ή αλλιώς…

                                                         …Νίκος, φοιτητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τόπος καταγωγής μου, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας, η Κατερίνη. Ανήκει στον Νομό Πιερίας που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, μαγευτικά τοπία με πλούσια δάση και απίστευτη φυσική ομορφιά..!

Πολλά πρόσωπα από το συγγενικό μου περιβάλλον έχουν εισέλθει στο χώρο της υγείας και προσπαθούν καθημερινά από τη θέση τους να προσφέρουν τις γνώσεις τους καθώς και πρακτική βοήθεια σε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη. Έτσι και εγώ επηρεασμένος από τα ιδανικά των κοντινών μου ανθρώπων αποφάσισα από μικρή ηλικία να ακολουθήσω αυτές τις αξίες της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο επιλέγοντας την δύσκολη και κουραστική, αλλά ταυτόχρονα γεμάτη ενδιαφέρον, επιστήμη της Ιατρικής. Πριν από περίπου 2 χρόνια λοιπόν, κατάφερα να πραγματοποιήσω αυτό που ονειρευόμουν. Δύσκολες και πολυετείς οι σπουδές μου, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω…γιατί όταν θες κάτι πολύ, προσπαθείς και στο τέλος το πετυχαίνεις.

Επειδή όμως αρκετά σας κούρασα με αυτά, ας πάμε σε κάτι άλλο. Ενδιαφέροντα: Στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να κάνω βόλτες με το ποδήλατο, να ακούω μουσική και να βλέπω ταινίες…Όσον αφορά τα αθλήματα δηλώνω λάτρης του βόλεϋ. Βέβαια, κάπου κάπου πηγαίνω για ποδόσφαιρο με φίλους όταν επιστρέφω στην Κατερίνη και συνήθως στις γιορτές. Επίσης είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, όπως όλοι οι νέοι οφείλουμε να είμαστε, σε περιβαλλοντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαχείριση των απορριμάτων και την εξοικονόμηση ενέργειας. Γι’ αυτό, εδώ και χρόνια, συμμετέχω ενεργά στην ανακύκλωση συσκευασιών και συσκευών και στην προσπάθεια μείωσης της ενέργειας που καταναλώνω, ενώ ενισχύω όσο μπορώ την greenpeace που κάνει αγώνες για το περιβάλλον.

Από παλιά, αλλά και τώρα που είμαι φοιτητής, θέλω να συμμετέχω σε δραστηριότητες που έχουν στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας, καθώς και την προσφορά οποιασδήποτε βοήθειας προς το συνάνθρωπο. Μέσα από τα άρθρα μου, θα προσπαθήσω λοιπόν να κάνω γνωστά διάφορα ζητήματα που αφορούν την υγεία, όπως σύγχρονες ασθένειες που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους, αναλύσεις καθώς και συμβουλές για μια ποιοτική και γεμάτη υγεία ζωή!! Βέβαια ο τρόπος που θα γράφω θα είναι απλός και αυτό γιατί είμαι ακόμη νέος στην Ιατρική, αλλά και για να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατανόηση από τους αναγνώστες μου!

Να θυμάστε πάντα ότι το πιο σημαντικό αγαθό για να είμαστε ευτυχισμένοι και για να έχουμε καλή ζωή, είναι η ΥΓΕΙΑ!!!

–  Για το γιατρό, δεν πρέπει να υπάρχουν “περιπτώσεις” αλλά ο άνθρωπος που πάσχει!

Leave a comment